Нека си го признаем, в ежедневието си не можем без нашите смартфони. Нашата зависимост от мобилните технологии расте непрекъснато, особено когато искаме постоянна и незабавна връзка с нашите семейства, приятели и колеги.

 

Популярността на приложенията за съобщения се увеличава не само защото обичаме да пишем, но и защото функционалността им се увеличава постоянно. Ето и някои от най-добрите приложения за съобщения според Digital Trends, които ще намерите за Android и iOS.

WhatsApp

Whatsapp е едно от най-използваните приложения за съобщения в света. С него можете да чатите и да споделяте неща, като местоположението си, снимки, документи и контакти. Можете също така да проведете видео и гласов разговор. Приложението изисква от вас да му предоставите достъп до вашите контакти и осигурява от край до край криптиране което гарантира неприкосновеността на личния живот и сигурността на потребителите. Whatsapp поддържа GIF файлове и функции за редактиране.

Facebook Messenger

Facebook има отделно приложение за съобщения, което е много удобно за чат с приятели и семейството. То автоматично ще пренасочи контактите ви, но можете да добавите и ръчно контакт, или да позволите на някой да ви добави като контакт, чрез сканиране на уникален код. Приложението дава достъп до изобилие от безплатни стикери и можете да изпращате GIF файлове. В Android, функцията "Chat Heads" ви позволява да поставите плаваща икона за чат на екрана ви, което е много удобно.

Viber

Viber е много популярно приложение, което автоматично ще добави контактите ви. То дава възможност за изпращане на текстови съобщения, както и изпращане на стикери и емотикони, да правите видео и гласови повиквания и разбира се, да споделяте любимите си снимки. Viber Out е функция, която ви позволява да провеждате международни и вътрешни разговори на ниски цени. Viber към Viber разговорите винаги са безплатни.

Hangouts

Google Hangouts е достъпен на всички Android устройства и може да бъде определено като стандартното приложение за съобщения на платформата. Но то  е на разположение и за iOS, и можете също така да го използвате на вашия компютър или лаптоп. Приложението изисква да имате акаунт в Google и ви позволява да споделяте снимки, GIF файлове, да провеждате видео разговори, а също така да правите групови разговори. 

Google Allo

Allo е най-новото чат приложението на Google. Основната атракция е новата функция на Google, Assistant. По този начин, Allo дава възможност на iOS потребителите да се насладят на възможностите, които предлага Google Assistant. Google Allo предлага типични функции като споделяне на снимки, емотикони и стикери, но основната характеристика е Assistant, която работи по подобен начин да Siri или Кортана. 

IM+

Това приложение ви позволява да изпращате и получавате незабавни съобщения от широк набор от услуги, като обединява акаунтите ви. Ако имате сметки в Google, AIM, Twitter, ICQ, Yahoo, Facebook, Live и други, можете да ги добавите към IM + и да чатите само от едно приложение. 

Signal

Signal е едно от най-силно препоръчваните приложения, когато става въпрос за чат криптиране и сигурност. Това приложение използва военен клас криптиране за всички ваши съобщения и гласови повиквания и по тази причина е любимото на Едуард Сноудън.

 

Вижте 4 начина да изпратим самоизтриващи се съобщения