Ако искате да подобрите качеството на снимките, които правите с вашия смартфон, имате нужда от правилните приложения за редактиране на снимки. Независимо коя платформа използвате Android или iOS, в списъка на phonearena ще откриете това, от което имате нужда.

Pixlr (Android и iOS)

Pixlr е безплатен фото редактор с над 2 милиона комбинации от ефекти, наслагвания и филтри. Приложението ви позволява да създадете фотоколажи с разнообразни възможности за оформление, фон и разстояние между тях.

 

Няколко снимки могат да бъдат наслоени и смесени заедно, за да получите уникален вид чрез функцията Double Exposure. Изображенията могат да бъдат стилизирани да изглеждат като рисунки с молив, скици с мастило, плакати и други стилове.

 

Има и прости инструменти за премахване на петна и червени очи, и за избелване на  зъби. Резултатите от работата ви могат да бъдат споделяни директно с приятелите ви чрез Instagram, Facebook, Twitter, или по електронна поща.

Snapseed (Android и iOS)

Snapseed е професионален фото редактор, разработен от Google, който се отличава с 24 инструменти и филтри и с възможността за редактиране на снимки в RAW формат. Технологията „Control Point“ ви позволява да позиционирате до 8 точки на изображението и да задавате различни подобрения за тях. А с функцията HDR Scape може да създадете ефект на множество експозиции и да добавите Drama, Grunge, Grainy Film, Vintage, Retrolux, Noir и Black & White филтри, за различни стилове на вашите снимки.

Adobe Photoshop Lightroom (Android и iOS)

Adobe Lightroom се захранва от Adobe Photoshop технология и предоставя мощни и лесни за използване инструменти, както и усъвършенствани контроли за организация, усъвършенстване и споделяне на вашите изображения. Приложението ви позволява да експериментирате свободно с редакциите, и да се върнете към оригинала по всяко време, само с едно кликане. Любимите ви редакции могат да бъдат копирани в цялата снимка. Получените снимки могат да бъдат споделени на всяка социална мрежа.

Filterstorm Neue (iOS, $4)

Filterstorm Neue ви предоставя всички инструменти за редактиране на снимки, от които се нуждаете. Редакциите на снимките ви могат да бъдат връщани назад с до десет стъпки. Приложението е в състояние да отваря RAW файлове.

Enlight (iOS, $4)

Enlight е едно от най-популярните приложения за редактиране на снимки сред собствениците на iOS устройства. Приложението позволява прецизен контрол върху светлината и цвета, което го прави подходящо за редактиране на пейзажни или арт снимки. Можете да добавяте артистични акценти в черно и бяло и други. Приложението ви позволява да пишете и рисувате директно върху вашите снимки, както и да добавяте ваденки, специални ефекти и рамки.
 

Вижте пет полезни съвета за правене на добри снимки