Убедените сте в предимствата на така наречения тъмен режим? Той не само щади очите ви, но и батерията на устройството ви.

Информацията на Android Police ще улесни тези, които искат да сърфират в тъмен режим или тъмна тема в интернет. По-долу ще откриете списък с най-добрите Android браузъри, които поддържат тъмен режим.

Samsung Internet Browser

Интернет браузърът на Samsung е истински скъпоценен камък, който в много отношения предлага по-интуитивно сърфиране от Chrome. За да активирате тъмния режим в интернет браузъра на Samsung, докоснете иконата за менюто в долния десен ъгъл на екрана, кликнете върху иконата на полумесец „Dark mode“.

Opera

Opera може да ви предложи много неща, включително вграден VPN, защита на данни, крипто портфейл и вграден блокер за реклами. От декември 2019 година Opera дори добави собствен „нощен режим“.

Може да активирате тъмен режим като докоснете логото на Opera в долния десен ъгъл на екрана, след това „Settings“ и накрая „Night mode“. В следващото меню ще трябва да поставите отметка до „Use dark theme“ и „Dark web pages“.

Vivaldi Browser

Браузърът отскоро има тъмен режим.

Можете да настроите тъмен режим, като докоснете иконата на Vivaldi –> Settings в горния десен ъгъл на вашия екран. По средата на менюто с настройки ще откриете „Themes“. Темите са изброени под секцията „Appearance“. Активирайте темата „Dark“ и поставете отметка до „Dark mode for Web Pages“.

Kiwi Browser

За да активирате тъмния режим в Kiwi Browser, докоснете иконата на менюто в горния десен ъгъл на екрана, а след това „Turn on Night Mode“. Това е всичко!

Имайте предвид обаче, че Kiwi Browser не е актуализиран от края на 2019 година. Това означава, че в момента работи върху остаряла версия на Chromium, което прави Kiwi податлив на потенциални заплахи за сигурността, така че към момента, използването на това приложение крие риск.

Firefox и Tor Browser

Firefox и Tor Browser за Android не се предлагат с тъмен режим, но за разлика от другите мобилни браузъри поддържат добавки, подобни на разширенията на браузъра. За да стартирате тъмен режим в браузърите Firefox и Tor, инсталирайте добавката („add-on“) „Dark Reader“ за Firefox и я настройте.

 

Вижте как да активираме тъмния режим в новата декстоп версия на Facebook