Новините, че САЩ искат да забранят популярното китайско приложение TikTok, провокираха интереса на потребителите къмм алтернативи на социалната мрежа. ReviewGeek ни представя няколко от тях, които имат най-голям потенциал да привлекат хората при евентуална забрана на TikTok, която със сигурност ще се отрази на социалната мрежа не само в САЩ.

 

 

Byte

Това е приложение от създателите на Vine. То е най-популярната и добра алтернатива на TikTok, като има много от същите функции. Може да се коментира, да се споделя, да се „харесват“ клипове и др.

Основната разлика с TikTok е, че клиповете са ограничени до 15 секунди, а не 60 сек. Приложението позволява и редакция на клиповете, добавяне на текст, музика, филтри и т.н.

 

 

Dubsmash

Това приложение има още по-стриктен лимит – 10 секунди. Тук клиповете се казват Dubs, като може да се записва и по-дълъг клип с аудио, както и да се обединят няколко клипа в един.

Приложението има няколко таба за откриване на съдържание, споделяне, хаштагове и др. Профилът показва и допълнителна информация за последователите на потребителя, броя кледания на клиповете и др.

 

 

Triller

Въпреки името си, това приложение е насочено най-вече към музиката и танците. Могат да се споделят клипове с музика и танци, както и влогове. Има и голямо количество авторска музика на потребителите, които споделят своите творби или съвети как всеки да си направи своя песен.

Приложението поддържа хаштагове, директни съобщения, чат и др. Освен това има и доста известни изпълнители, които участват активно в платформата. Triller предлага и голям брой филтри и възможности за редакция на клиповете, включително с помощта на изкуствен интелект.

 

 

Instagram Reels

Това е идеалната алтернатива на TikTok за потребителите на Instagram. Те ще получат познатия интерфейс и функции от Instagram, но за споделяне на клипове с 15 секунди продължителност.

Клиповете могат да се правят с филтри, да се променя скоростта на видеото, да се добавя музика и др. Приложението все още се разработва, затова с течение на времето се очаква да получи и още функции и възможности.

 

 

Funimate

Както името му подсказва, фокусът на това приложение е забавлението. То предлага голям брой опции за създаване и редакция на клипове. Повечето от ях са безплатни, но има и някои, за които трябва да се плати чрез месечен абонамент от 9.99 долара на месец.

Funimate позволява добавяне на филтри в реално време, визуални ефекти, анимации, стикер и и др. Има и доста богата секция за откриване и споделяне на съдържание.