Купете Blackview BL6000 Pro 5G с най-ниска цена от Smartfonix.com

Във видео ревютата в Digital.bg често ви показваме бронирани смартфони на различни марки. За разлика от стандартните смартфони, с които съвместният ви живот обикновено приключва с първото изпускане върху твърда повърхност, бронираните падат безброй пъти и те са на практика вечни. Това са устройства които обикновено се заменят не защото са се счупили дисплеите им, защото в един момент просто ви е омръзнало да ги използвате и искате нещо различно или хардуерът му е станал прекалено слаб.

Това със сигурност няма да се случи с флагман модела на Blackview с който ще ви запознаем обстойно в това видео ревю. Защото той има толкова сериозни технически характеристики, които със сигурност бих били актуални, поне в близките 3 години. Уважаеми любители на здравите, ударо и водоустойчиви смартфони, Digital.bg представя BL6000 Pro 5G.

Да, със сигурност този модел ще бъде актуален дълго време и за това подсказват двата символа в края на наименованието му. Това е първият 5G смартфон на компанията и вторият като цяло, брониран смартфон, който тестваме. Ще ви припомним, че първият беше Ulefone Armor 10 5G, с който ви показахме в серия от подробни видео ревюта неотдавна.

Ще започнем това, какво има в кутията на смартфона, освен самият него. Всички представители на бронираната серият на Blackview, които сме тествали до момента, винаги са идвали в бяла кутия, но при този свой флагман от компанията са изменили дизайна на опаковката. Кутията е черна, матирана, с наподобяващи метал надписи. Тя се отваря А-симетрично и определено е доста елегантна.

Вътре намираме USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, бързо 18W зарядно и стерео слушалки с Hands Free, с USB Type-C накрайник. Ще отбележим нещо важно, на което обръщаме внимание - всичките асесоари са в цвета на смартфона, а не както често наблюдаваме - бели. Съгласете се, че не е особено естетически красиво, слушалките които вървят в комплект с черен смартфон да са бели.

За съжаление по-голямата част от производителите, които изобщо предоставят на потребителите такъв аксесоар със смартфони, не се съобразяват с естетиката. В комплекта има още специално перо за отварянето на херметично затвореният слот за SIM карти и заводски поставен протектор върху дисплея на смартфона, независимо че под него има Gorilla Glass 3 закалено стъкло.

За разлика от споменатият преди малко Ulefone Armor 10, който има по-агресивен дизайн, при BL6000 Pro, Blackview са заложили на по-изчистена визия. Всъщност ако не знаехме предварително, че това е устойчив на какви ли не външни влияния смартфон, трудно бихме предположили, че този изчистен дизайн е на брониран смартфон.

С изключение на мястото, където се намират камерите, гърбът е изцяло равен. Профилът на смартфона е едва 12.8мм, което е доста скромно за защитен смартфон. Останалите габарити са 166.7мм на 81.3мм, а теглото на устройството е 273гр.

Смартфонът е се предлага в три цветови разновидности - сива, сребриста и черна. Като в различен цвят са единствено периферната лайсна и обръчите около камерите на гърба. Тези елементи са направени от метал. Останалата поликарбонова част е черна. В България, при вносителя на Blackview – Smartfonix.com, към момента намираме само сивият вариант, който по наше мнение е най-елегантен от трите и определено ни допада.

В дясната периферна част на устройството се намират три бутона – те са за стартиране и за контрол силата на звука. Активационният бутон е малко по-специален, защото в него е вграден сензор за отключване с пръстов отпечатък. В ляво, в оранжево се откроява програмируемият бутон, функциите на който ще разгледаме подробно при софтуера на смартфона, защото те са доста и интересни.

 

 

Нещо, от което често се интересувате - има ли даден тестван от нас смартфон LED индикатори за известия в горната част на рамката около дисплея си. BL6000 Pro е от тези устройства, които имат тази полезна екстра. В ляво от диода се намират датчика за осветеност и решетката на говорителя.

 

 

Тестовете ни показват, че тя предава звук добре по време на разговори и чуваме събеседника си добре, дори ако около нас е шумно. Тук е момента да кажем, че и той ни чува добре, защото околните шумове се изолират благодарение на шумопотискащият микрофон, който е граден в корпуса. Смартфонът разполага с един високоговорител и той се намира в долната периферна част.

Саунд тест, който направихме специално за вас, за да добиете реална представа за качеството и силата на звука, който се възпроизвежда от смартфона, можете да намерите във видеото над тази статия.

 

USB Type-C слота за зареждане и пренос на данни не е скрит под капак, но има вътрешна изолационна мембрана, която не позволява навлизането на прах и вода. Под капак е скрит единствено слота за 2 5G SIM карти. Впечатление ни прави, че в слота няма място за допълнителна карта памет, но ще ви издадем в аванс, че такава вероятно изобщо няма да ви е нужна, защото BL6000 Pro има на разположение цели 256GB вградена памет.

На нея обаче ще обърнем обстойно внимание в следващите част на ревюто, което посветихме на смартфона. Да, като флагман Blackview BL6000 Pro има куп интересни функции и параметри, които ще е интересно да ви покажем в действие.

Ако междувременно бързате да научите поне техническите характеристики и цената на която се продава смартфона в България, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Blackview – Smartfonix.com

Вижте още видео ревюто: Брониран смартфон Ulefone Armor 10 5G - Тест на дисплей, хардуер и периферия