Sony представиха официално най-новата си компактна видео камера, която се казва ZV-1. Атрактивният модел е предназначен специално за нуждите на влогърите и авторите на съдържание. Устройството взаимства някои функционалности от RX100 серията на компанията и е предназначено основно да правите клипове, докато излъчвате себе си на живо в интернет. 

Освен компактните размери Sony ZV-1 предлага всичко, от което се нуждаете да бъдете популярни в мобилните приложения и платформи за стрийминг. Така например Sony ZV-1 е оборудван с 20.1-мегапикселов Exmor RS CMOS сензор с големина от 1.0", който е идентичен с този  използван във Sony RX100 VII.

 

 

Самият обектив е 24-70mm и се отличава с по-бърз диапазон на блендата от f1.8-2.8, съобщава gsmarena. Иновативното предложение за влогърите също така разполага с вграден ND филтър, което е друга характеристика, която намира място във фотоапаратите от RX 100 Mark III до Mark V гамите  на Sony.

Официалните данни разкриват, че Sony ZV-1 е в състояние да записва 4K видео при пълна резолюция без да използва "Binning" методи за сливане на пикселите при скорост от 24 и 30 кадъра в секунда. Потребителите ще могат още да правят запис на 240fps, 480fps и  960fps клипове, което също ще се хареса на авторите на съдържание. 

 

 

Предвидена е още поддръжка за HLG, S-Log3 и S-Gamut3.Cine, но също вградена оптична и цифрова стабилизация на изображенията и специален режим за "Time-Lapse" клипове. Подвижният екран е подходящ да го обърнете към себе си и да виждате кадъра, докато правите видео запис. 

Самият дисплей е с големина от 3 инча и предлага 921k точков LCD панел, който може да се навигира с тъчскрийн команди. Активирането на "Background Defocus" функцията става с едно натискане на бутон. Уникалната система за автофокус е оптимизирана да работи с обекти в новия "Product Showcase" режим. 

Можете да зареждате вградената батерия, докато използвате Sony ZV-1, чрез microUSB порта. Продажбите на камерата стартират през юни на цена от $749. 

 

 

Още от Digital: Как безплатно да превърнем смартфона си в уеб камера за видео конферентни разговори