Геймърските аксесоари винаги са на мода! Това се доказва постоянно от интереса ви към този сегмент технологични устройства. Почти всеки обича да играе игри на компютъра си, а дори той да е преносим, геймърите почти задължително използват външна мишка. По тази причина без много колебание ще кажем, че най-търсеният геймърски аксесоар е именно геймърската мишка. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже именно една така и то не каква да е, а една от най-добрите безжични мишки на пазара. Уважаеми дами и господа - Logitech G903.

Още първото ни впечатление от G903 е добро, дори без да сме се докоснали до мишката - Logitech печелят овации за кутията ѝ, която е луксозна, ефектна и типично геймърска. Отваряме я и вътре освен мишката намираме кабел за зареждане с текстилна обшивка и този специален куфар, в който ще надникнем малко по-късно. В кутията освен дежурните книжки с инструкции, имаме лепенка с геймърското лого на бранда и благодарствено послание на няколко език (без български), в което Logitech ни благодарят, че сме избрали да играем с G-серията ѝ. Як жест на внимание.

Време е да се съсредоточим върху самият геймърски аксесоар. Дизайнът на мишката не е супер иновативен, но пък е доказано функционален и ефектен. Почти същият имахме при Logitech G900, чийто наследник се явява G903. Например тук имаме оребрение в задната част, няма сребристи елементи, а периферията е матирана. Целият корпус е поликарбонов с гумирана обработка, която не се пързаля, абсорбира влагата от дланите ни, не се драска и не събира пръстови отпечатъци. Фрмата е ергономична и  копира добре извивката на дланта ни. Корпусът е симетричен и G903 е еднакво удобна както за употреба от десничари, така и от левичари. Мишката е издължена назад, тоест можете да я държите с по-изнесена  длан или пък с „орлови нокти“ както някои геймъри предпочитат да играят.

Формата е такава, че да бъде удобна и за тези които играят с ниско dpi. Досетихте се - вие постоянно повдигате мишката нали?! Е формата на G903 ь позволява да се вдига лесно, без да стискате корпуса. Теглото също е доста лекичко за безжична мишка – 110гр. Като то не е постигнато за сметка автономността на батерията. Тя ви стига за 32 часа игра или репективно 24 часа, ако сте включили светещото в различни цветове лого горе. Ще отбележим, че кабелът за зареждане ви позволява да играете с Logitech G903, без да е включен Bluetooth-ът ѝ. Полезно, особено в моментите в които ви е свършила батерията и няма да ви се наложи да прекратите играта си, докато мишката се зареди. Интересно е да отбележим, че както жично, така и безжично, мишката реагира със скорост от едва 1мс.

В сравнение с предшественика G900, основните бутони са получили сериозен ъпгрейд, като е премахнат неприятният им луфт. Те са с механизми с по 50 милиона клика гаранция. Скролерът е метален, с гимирано покритие. Движи се много добре, като над него имате бутон за смяна режима на движение. Тук имате и два бутона за регулиране на dpi, като степента се обозначава с LED скала. Скоростта се регулира от 200 до 12000dpi.

Както вече споменахме, Logitech G903 e е симетрична и еднакво подходяща както за десничари, така и за левичари. Това се доказва и от факта, че допълнителните бутони които имате в ляво, могат да се преместят в дясно. Тук ще отворим специалната кутийка, която получаваме в комплект с, мишката. От там вадим комплект допълнителни бутони и ги слагаме на мястото на тази плочка. Захващането е на магнитен принцип и всичко става много лесно. Сега можем да махнем бутоните от ляво и на тяхно място пък да сложим тази тапа. Посредством G Hub можете да програмирате функциите на всеки един от бутоните. В кутийката имате и тежест, с която можете да балансирате мишката според личните си предпочитания.

 

За тези от вас, които се интересуват от това колко струва Logitech G903 – цената на геймърската мишка в България е около 300лв.