Индийският технологичен гигант Reliance Jio финализираха внушителен фонд за финансиране, с който набраха капитал в размер на $15.2 млрд. са готови да навлязат в сегмента на приложенията за комуникация. Компанията, която също така е свързана с най-богатия човек в страната, Мукеш Амбани е готова с новата си платформа за видеоконферентни разговори, която се казва JioMeеt.

В продължение на няколко седмици се работи усилено над бета версията, но сега вече е готов финалния продукт. JioMeet ще опита да открадне аудитория от Zoom, което се радва на голяма популярност с интересно съчетание от характеристики.

На първо място ще отбележим, че JioMeet предлага възможност за провеждане на неограничени безплатни разговори с HD резолюция, както и групови обаждания с до 100 участника. Разработчиците от Jio Platforms са се погрижили да не ограничават потребителите с лимит в продължителността на груповите разговори. 

Новото приложение може да се използва безплатно, като за сега няма данни за интеграция на премиум планове към JioMeet. 

 

 

Услугата за видеоконференция на компанията предлага Multi-Device Login функционалност, която поддържа до пет устройства на акаунт, както и опция за споделяне на екрана и съвместна работа с документи. Едно натискане на бутон позволява да превключвате между активните джаджи, а "Safe Driving Mode" ще се грижи за безопасността ви, докато комуникирате и шофирате. 

Функцията "Waiting Room" ще позволи на акаунтите стартирали разговора да поканят участници и да ги оторизират с допълнително разрeшение да се включат в обаждането. С течение на времето приложението ще бъде ъпдейтвано с нови възможности, които да улесняват потребителите. 

JioMeet ще може да се използва на всички водещи платформи като Windows, macOS, iOS и Android, като ще са достъпни и плъгини за Google Chrome, Mozilla Firefox и Microsoft Outlook.

JioMeet е част от по-голяма екоситема от софтуерни решения на JioPlatforms. Tова е най-големия телекомуникационен оператор в Индия, който има над 400 млн. потребители и портфолио от продукти като JioTV, JioMusic, JioCinema и др., които са достъпни срещу $2 на месец.

 

Още от Digital: Най-добрите алтернативи на Zoom за видео разговори