По време на провелото се автомобилно изложение "LA Auto Show 2019", американската компания Karma Automotive представи новият си суперкар Karma SC2. Чудовището с футуристичен дизайн има огромни отварящу се нагоре врати и цели 1100к.с., генерирани от електрически двигател. С тяхна помощ супер автомобилът ускорява от 0-100км/ч за рекордните 1.9 секунди. Това е по-добро време от даденото от бензиновият Bugatti Chiron - 2.5 секунди, електрическата Tesla Model S - 2.28 секунди и хибридното Porsche 918 Spyder - 2.2 секунди.

 

 

Освен че може да ускорява бързо, Karma SC2 може и да спира доста бързо, благодарение на специалните си карбон-керамични сирачки. Автомобилът се отклюва и стартира посредством пръстов отпечатък и лицево разпознаване. Снабден е още със системата за мониторинг на пътуванията "Drive and Play" и дори радар.

 

 

Интересно е да се отбележи, че суперкарът е не само много бърз, но и с него можете спокойно да отидете от София до Варна с едно зареждане, защото батерията със 20kWh му предоставя цели 560км пробег. Karma SC2 за момента е произведен само в една демонстрационна бройка, като цена ѝ не се споменава от производителя.

 

Прочетете още: Huawei P40 и P40 Pro ще са достъпни за всички държави през 2020г.