Sony стартираха продажбите на PlayStation 5 и могат да се похвалят с впечатляващ интерес към конзолата. Геймърите по цял свят нямат нетърпение да започнат да се забавляват с любимите си игри, като се възползват от множеството подобрения в Sony PS5. Устройството предлага сериозни хардуерни актуализации и ще е съвместимо с нови и ексклузивни заглавия на големите разработчици.

 

1. Защо има недостиг на Sony PlayStation 5 в магазините

Феновете на игрите, обаче са принудени да се съобразят с факта, че компанията не разполага с достатъчен брой на конзолите, за да отговори на високото търсене. Ако сте опитвали да търсите Sony PS5 в големи търговски и онлайн вериги е много вероятно да не сте постигнали успех.

 

 

2. Какво е оксиметър, как работи той и как помага в борбата с COVID-19

Със сигурност основна част от борбата с COVID-19 е в навременно установяване на наличието на коварния вирус в организма ни. Най-сигурният начин да разберете дали сте заразени е с помощта на PCR тест. Наравно с положителните си страни обаче, той има и няколко недостатъка.

 

3. Как да видим кои уеб сайтове се зареждат най-бавно в Google Chrome

Скоростта на Google Chrome е една от водещите причина да искате да работите с популярния браузър. Компанията също така постоянно интегрират  допълнителни функционалности, с които го направи още по-добър.

Google положиха основните на новата инициатива Core Web Vitals още през април, с която искат да ни предоставят повече данни за представянето на отделните страници в интернет. Тестовете на компанията продължават, но вече можем да изпробваме една нова функционалност на уеб браузъра.

 

 

4. ЕС искат да въведат правото да бъдеш офлайн

EС следват стриктна стратегия, с която опитват да предпазват правата на гражданите и да им предоставят повече гъвкавост в отношенията с технологичните компании. Антитръстовите разследвания срещу Google и Facebook са ежедневие за регулаторите, които постоянно въвеждат нови мерки и изисквания.

Подходящ пример за активността на ЕС в тази сфера е "правото да бъдеш забравен", което вече е активно сред държавите-членки. Всъщност под това име се крие онлайн инструмент, с който е възможно да изтриете цялата информация която се пази за вас в сървърите на Google. 

 

5. Как безплатно да изрязваме елементи от PDF файлове в Windows 10

PDF форматът е удобен и универсален начин за съхранение и споделяне на документи. Понякога обаче се налага да се изрежат елементи от тях. Например искаме да вземем само текст от дадена декларация, но без подписите.

Това е възможно, но е нужен специален софтуер. Повечето хора смятат, че има само платени програми, които могат да свършат тази работа. Това обаче не е така и има няколко безплатни алтернативи за изрязване на елементи от PDF файлове. BusinessInsider ни показва кои са