Google забраниха на служителите си да използват Zoom от съображения за сигурност. Вече ви съобщихме, че проблем със сигурността на Zoom позволява на хакери да откраднат Windows пароли.

Това накара доста хора да се насочат към алтернативни приложения за видеоконференция. Ситуацията дори накара разработчиците на Zoom да признаят, че някои обаждания са били направени в Китай по погрешка.

Всички тези процеси се развиват в момент, когато приложението регистрира впечатляващ трафик и се утвърди за кратко време като сериозен конкурент на Skype, Microsoft Teams, Houseparty и др.  Проблемите със сигурността, обаче могат да променят нагласата на потребителите.

 

 

Какво е Microsoft Teams и как работи? Сега е подходящ момент да изберете алтернативно приложение за видеоконферентни разговори, тъй като са налични разнообразни опции. Освен традиционните заглавия за тази цел вече са налични и сравнително нови платформи, които се радват на голяма популярност.

Мicrosoft Teams е универсална услуга за комуникация на компанията, която позволява да работите дистанционно без да се чувствате отдалечени и изолирани. Потребителите могат да се забавляват и изразяват индивидуалността си не само с мултимедийно съдържание, но също с GIF-файлове, стикери, едможита и др. 

Всъщност това са опции само за стандартния чат. Microsoft Teams е комплексно решение, което предлага впечатляващи възможности за видеоконференция в групи, които варират между 10 и 10 хил. души. По този начин можете да работите от разстояние с колегите си независимо къде се намирате. 

 

 

Световната пандемия е най-дискутираната тема в публичното пространство, но почти никой не беше чувал за коронавирус преди няколко месеца. Агресивното разпространение на заразата вероятно изненадва обикновените хора, но е тема, която се обсъжда в научните среди от доста време.

Всъщност броят на случаите с епидемичен потенциал на планетата се увеличава с всяка година, като на всеки 12 месеца се отчитат около 200 подобни събития. Опитите на учените и на здравните експерти да прогнозират какво би се случило при потенциално възникване на пандемия от вирус достигат кулминационната си точка в края на миналата година. Датата е 18 октомври 2019г. и предхожда с няколко седмици първите новини около възникването на COVID-19 кризата в провинция Ухан, Китай през декември. Какво е Еvent 201?

 

Как да използвате новата фукция на Skype за видеоразговори, дори да нямате акаунт? Skype обнови услугата си с нова функция. Тя се нарича Meet Now и ви позволява да започнете чат или видео разговор без да се налага да сте се вписали в акаунта си и дори без да изтегляте приложенето на вашето устройство. Това е начиниът, по който компанията ще се опита да конкурира останалите нашумели приложения за видеоконферентни разговори като Zoom. Както вече стана ясно обаче от компанията изпитват известни трудности със сигурността на тяхната услуга.

 

Най-добрите безплатни онлайн видео редактори. Със създаването на социалните мрежи за споделяне на видео онлайн като YouTube, Vimeo, Instagram и Vine, редактирането и създаването на видеоклипове вече не е занимание само за професионалистите. Всичко, от което се нуждаете в момента, е добра компютърна система и редактор на видео. Добрата новина е, че можете да редактирате видеоклипове дори онлайн, без да изтегляте програма на вашия Windows компютър или Mac, стига да имате прилична интернет връзка.

 

Производителите на смартфони могат да използват безплатно Android в своите устройства. Единственото изискване е да се съгласят да инсталират приложенията на Google в новите си модели. По този начин компанията гарантира, че ще бъде получена необходимата верификация, а софтуерните им решения достигат до повече хора. Финалната част от процеса е лиценза за Google Mobile Services (GMS), който гарантира, че хардуера е съвместим с екосистемата от приложения и услуги на Android. Google искат производителите да споменават поддръжката на GMS в опаковката на смартфоните

 

Най-добрите безплатни Android приложения за конвертиране на JPEG в Word формат. Сканирането на документи все още е задача, която изскача на всеки човек. В повечето случаи тя се заобикаля чрез камерата на смартфона, но резултатите не винаги са достатъчно добри.

Затова е нужно специално приложение, което разполага с нужните функции и качества. Techowns предлага няколко от най-добрите прилжоения за сканиране на документи и конвертираме JPEG в Word формат за Android.

За тези които не познават какво е OCR? Optical character recognition (OCR) представлява софтуер за оптично разпознаване на символи, който може да конвертира JPEG файл в Word текст. OCR софтуерът анализира документа и го сравнява с шрифтовете, съхранени в неговата база данни или чрез отбелязване на характеристики, характерни за символите.

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.