Android смартфоните се предлагат с всякакви хардуерни спецификации и на най-различни цени. Това ги прави подходящи за всеки бюджет, а с всяка година дори и най-евтините модели получават все повече възможности.

 

1. 5 полезни неща, които може да правите с вашия смартфон с Android

И вече все повече Android смартфони могат да се използват за разнообразни дейности, а не само за сърфиране в интернет, снимки, чат и разговори. AndroidHeadlines предлагат още няколко необичайни начина, по които можем да използваме Android смартфон.

 

 

2. Google Chrome ще улеснява споделянето на линкове в интернет

Google Chrome продължава да бъде водещ браузър въпреки някои критики, че изразходва твърде много системни ресурси. Бързата скорост на работа и удобния за използване интерфейс винаги са били отличителна черта на Chrome. Компанията вече експериментира с полезна функционалност, която ще подобри системата за споделяне на линкове в интернет.

 

3. Как да гледаме премиерата на iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max

Apple сложиха официално край на спекулациите, потвърждавайки датата, на която ще видим iPhone 12. Както се очакваше премиерата ще се проведе на виртуално събитие насрочено за 13 октомври. Любопитна подробност е, че слогана на премиерата е "Hi,Speed".

 

 

4. Kак NVIDIA искат да отстранят най-големия проблем на приложенията за видеоконференция

NVIDIA са водещ производител на хардуер, който също така допринася и за развитието на софтуерните технологии. Компанията е най-популярна със своята атрактивна серия от GeForce видео карти, но проявява все по-сериозен интерес към центровете за данни и облачните услуги.

Социалната изолация накара милиони потребители да използват приложения за видеоконференция, за да свършат своята работа или комуникират с любимите си хора. NVIDIA също следят отблизо как трафика на подобни софтуерни решения отчита сериозен ръст през последните тримесечия.

 

5. Microsoft може отново да купи Nokia, според анализатори

Microsoft опитаха да се възползват от големия интерес на потребителите към смартфоните със собствена мобилна платформа. Windows Mobile предложи интересна концепция за т.нар. "Live Tile" интерактивни икони, които намериха място и в интерфейса на Windows 8.

Въпреки това усилията на компанията не постигнаха желания успех, което принуди Microsoft да се фокусират към други бизнес възможности. Вероятно си спомняте смартфоните Lumia, които бяха популярни след като Microsoft купи Nokia през 2013г. Финансовите параметри на сделката бяха $7 млрд.