България е една от малкото страни, която въведе като задължително изискване носенето на защитни маски срещу COVID-19. Това е само част от мащабния план на правителството да ограничи разпространението на заразата в страната. Различни изследвания на учените показват, че ако стоим твърде близо до човек, който е заразен с COVID-19 е възможно вируса да попадне в нашето тяло. Защо всички трябва да носим защитни маски срещу коронавирус?

 

Huawei P40 Pro е нов премиум смартфон на китайският гигант, който предлага впечатляващи характеристики. Устройството има Kirin 990 5G процесор, 6.58-инчов OLED дисплей и двойна селфи камера вградена в екрана. Любителите на мобилната фотография с радост ще научат, че това е смартфона с най-добрата камера в индустрията. Заключението е на специалисти от DxOMark, които след серия от мащабни тестове поставят крайна оценка от 128 точки. Това е най-добрият резултат отчитан досега в базата данни на DxOMark. Huawei P40 Pro има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark

 

Китай предлага радикална промяна на архитектурата на Интернет. Страната смята, че така ще се позволи навлизането на нови технологии като холограми и самоуправляващи се коли. Критиците обаче смятат, че се вграждат и механизми за авторитарно управление на Мрежата. Предложението е подкрепено от Huawei, China Unicom, China Telecom и Министерството на информацията и технологиите на Китай. Те предлагат технологията New IP, която да се прегледа от Международния съюз по телекомуникации на ООН (ITU). Китай и Huawei предлагат нова версия на Интернет

 

Мобилните устройства са оптималния вариант за провеждане на онлайн обучение по време на коронавируса. Доста потребители предимно на по-млада възраст провеждат видео уроци и комуникират през интернет със своите ученици и учители. Blackview BV6100 е атрактивен модел на компанията, който се превръща в един от най-добрите смартфони за онлайн обучение по време на пандемията с COVID-19. На първо място трябва да обърнем внимание на големия 6.88-инчов дисплей с резолюция от 1352х650 пиксела, който също така е базиран на IPS технологията. Защо Blackview BV6100 е един от най-добрите смартфони за онлайн обучение по време на епидемията от коронавирус?

 

Каква е разликата между 3G, 4G и 5G? Въпросът за разликата между 3G, 4G и 5G мрежите изглежда интересува много от нашите читатели, затова решихме да посветим тази публикация именно на него. Броят на потребителите със смартфони в света непрекъснато нараства, именно и това е основната причина мобилните мрежи да се адаптират и усъвършенстват, за да се справят с повече потребители и огромните количества  данни, за да останат клиентите максимално доволни.

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.