Джеф Безос е основател на Amazon и един от най-богатите хора на планетата. В продължение на три десетилетия неговите усилия превърнаха компанията в търговски гигант. Независимо от трудностите през ранните години на Amazon днес този бранд е добре познат на потребителите и ежедневно извършва милиони доставки до всяка точка на планетата.

 

1. Джеф Безос ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Amazon на 1 юли

Главният изпълнителен директор и създател на Amazon, обаче е решил, че времето да се оттегли от ежедневните операции е настъпил. Шефът на компанията ще напусне своя пост на по-късен етап от годината. Вече знаем името на неговия заместник и това е Анди Джаси, който досега оглавяваше Amazon Web Services бизнеса на компанията.

 

 

2. Facebook се съгласиха с новите условия на Apple за показване на реклами в iOS 14

Две от най-големите компании в технологичната индустрия се озова в центъра на мащабен конфликт. Вече ви информирахме как Facebook обвини Apple в нелоялни бизнес практики. Ситуацията ескалира заради въвеждането на нови промени в iOS 14 свързани с разрешенията за достъп до личните данни на потребителите. Аpple съобщиха за функционалност, която ще показва каква информация събират за нас мобилните приложения в смартфоните.

Успоредно с това компанията иска да улесни процеса по блокиране на тракерите, които следят активността им в интернет. По този начин предоставянето на отказ за разрешение до определени данни може да блокира изцяло възможността софтуер от трети страни да разбира какво правите онлайн.

 

3. 10 тенденции при смартфоните, които очакваме през 2021г.

През 2021 г. очакванията към ИТ индустрията са доста големи. Тя се справи сравнително добре с непредвидените трудности, породени от пандемията. Новата година дава възможност за надграждане на наученото и постигнатото през 2021 г., като TechRadar представя 10 тенденции при смартфоните, които ще си струва да видим.

 

 

4. Google Search и YouTube продължават да генерират най-много приходи за компанията

Google е компанията, която се стреми да предлага разнообразни софтуерни решения за забавление, комуникация, работа с документи, навигация и др. Колкото по-активно използваме услугите им, толкова повече приходи може да генерира Google от таргетиране на реклами.

Сложният бизнес модел продължава да бъде доста успешен за технологичният гигант. Финансовите резултати от последното тримесечие са добро потвърждение на казаното дотук. Конкретните данни показват, че Google са генерирали приходи в размер на $56.9 млрд. за четвъртото тримесечие на 2020г.

 

5. Гъвкавият смартфон Huawei Mate X2 ще бъде представен на 22 февруари

Huawei е производител, който инвестира доста средства, за да изпревари своите конкуренти в новосъздаващия се пазар на гъвкави смартфони. Първият смартфон на компанията с тази дизайн се казва Huawei Mate X и прикова вниманието на посетителите на MWC 2019 през февруари 2019г.

Устройството предлага 8-инчова тъчскрийн повърхност, която се сгъва навън и се превръща в 6.6-инчов основен дисплей и допълнителен 6.38" екран. Интегрираната тройна камера включва съчетание от 40МР + 16МР Ultra-Wide + 8МР телефото модули.