Технологичната индустрия е изправена пред сериозни затруднения през последните две години. Световната пандемия промени изцяло представата за нормално ежедневие и бизнес. През последните тримесечия сме изправени и пред недостиг на компоненти, който създава затруднения на всички водещи производители.

 

1. Очаква се повишаване на цените на SSD дисковете

Развитието на тези процеси доведе до забавянето на стратегически премиери на хардуер от AMD, Intel и NVIDIA. Сериозни проблеми имаше и с поръчките на PlayStation 5 и Xbox One Series X от представянето на конзолите в края на 2020г. Анализаторите остават скептични от възможността ситуацията да се нормализира през 2021г.

Последният доклад на TrendForce дава индикация за увеличение в цената на друг ключов хардуерен компонент. Според данните се очаква SSD дисковете да поскъпнат с приблизително 15%. Причината са актуалните стратегии на големите имена в индустрията, като Intel и AMD.

 

 

2. Колко струвa абонамента към Windows 365 Cloud PC

Windows 11 е водеща тема в технологичната индустрия през последните седмици. Вече знаем как ще изглежда операционната система, като реалните ъпдейти започват през есента. Компанията е променила ключови елементи от интерфейса като Start меню и лентата със задачите, но също така включва и редица допълнителни функционалности и промени.

Докато очакваме да стартират ъпдейтите към Windows 11 научихме детайли за още един атрактивен продукт на компанията. Това е облачната платформа Windows 365 Cloud PC, която позволява да стриймвате копие на Windows 10 или Windows 11 директно в браузъра. Възможно е да си осигурите достъп до облачния компютър от всяко устройство, което използвате с Remote Desktop приложението.

 

 

3. Кой мобилен оператор в България има най-бързата 5G мрежа, според Ookla

5G мрежата на А1 - 5G ULTRA - е най-бързата в България за 2021 година. Тя е достигнала най-висок Speed ScoreTM според световния лидер при приложенията за тестване, събиране на данни и анализ на фиксираните и мобилните мрежи - Ookla. 5G ULTRA обхваща населението на открито в над 75 града и курорта и е регистрирала медианна скорост на сваляне на информацията от 402,89 Mbps или над 250 Mbps по-бърза медианна скорост от останалите 5G мрежи в анализа.

 

 

 

4. Кои са новите игри в PlayStation Now през август 2021г.

Sony продължават да привличат вниманието на геймърите със специално подбрана селекция от безплатни игри. Ако имате профил в услугата PlayStation Now ще имате достъп до три заглавия, които се предлагат ексклузивно в платформата. Така компанията се връща към традиционния график да представят три игри за безплатно изтегляне в PlayStation Nоw.

За разлика от предходният месец, когато видяхме повече заглавия сега избора на Sony включва следните игри: Nier Automata, Ghostrunner и Undertale, информира xda-developers. Tрите игри обещават дълги часове забавление за геймърите до края на месеца.

 

5. Какво представлява Premium Lite абонамента на YouTube

Google са доста активни в опитите си да накарат повече потребители да използват премиум версията на YouTube. Toва е важен източник на приходи за компанията и сегмент, който предлага много повече бизнес възможности. Вече са стартирали тестове с нов абонамент, който представлява по-изгодна оферта от актуалните предложения на YouTube Premium.

Новото предложение се казва Premium Lite, което акцентира върху по-ниската цена. Този план е наличен за ограничен брой потребители на цена от €6.99 месечно. Припомняме ви, че актуалният премиум абонамент е достъпен на европейския континент за €11.99. По този  начин Google ще опитат да привлекат повече хора към Lite версията на стандартния абонамент.