За съжаление, Android устройствата са по-податливи на вируси и хакерски атаки от тези на Apple. Android не поставя същите репресивни изисквания към разработчиците на приложения както Apple, а това може да доведе до появата на злонамерени приложения.

 

1. Най-добрите антивирусни приложения за Android

Според Android Headlines, това не би трябвало да ни притеснява, ако имаме надеждно антивирусно приложение на Android устройството си. Но намирането на правилното приложение отнема време. Когато правите избора си трябва да внимавате за няколко неща.

 

 

2. Google иска да замести виртуалния асистент Bixby с Google Assistant в смартфоните Samsung

Google и Samsung oбсъждат активно стратегическа сделка, която да въведе интересна промяна в предварително инсталираните приложения на смартфоните Galaxy. Разговорите са фокусирани около възможността приложения на Google да заместят алтернативни заглавия със същата функционалност, които Samsung предлага на клиентите си. 

 

3. Instagram се опитва да открадне най-креативните автори от TikTok за новата услуга Reels

Instagram е популярно приложение, което също е засегнато от невероятния успех на ТikTok в световен мащаб. Именно заради това вече се увеличиха инвестициите в Instagram Reels платформата, която също предлага удобен начин за споделяне на кратки видео клипове.

 

 

4. AMD отчетоха рекордни приходи през второто тримесечие на 2020г.

AMD представиха официално финансовите резултати за второто тримесечие, които по най-добър начин илюстрират силното представяне на компанията. Данните разкриват стабилен ръст в продажбите на процесори от Ryzen и Epic сериите, като приходите на дивизията за лаптопи се увеличават повече от два пъти спрямо същия период през 2019г.

 

5. 5 лесни трика за удължаване живота на батерията на лаптоп с Windows

Един от основните проблеми на лаптопите с Windows е, че платформата „обича да похапва“ доста енергия. През годините Microsoft оптимизира доста операционната система, а и технологиите при лаптопите се развиха значително.