Sony е компания, която сме свикнали да асоциираме с висококачествени продукти с премиум характеристики и бранд допринесъл с големи иновации за развитието на дигиталната фотография. Представителите на серията Xperia могат да не успяват да се конкурират със Samsung и Apple, но винаги са предлагали елегантен дизайн и уникални характеристики.

 

1. Sony Xperia Pro-I е първият смартфон с 1-инчов PDAF камера сензор и цена от $1800

Портфолиото на Sony вече включва още едно впечатляващо предложение. Това е Sony Xperia Pro-I, който е първият смартфон в индустрията оборудван с 1-инчов камера сензор. Въпросният модул също така поддържа Phase-Detection автофокус (PDAF), като Sony класифицират Xperia Pro-I като представител на Alpha серията от фотоапарати.

Новият флагман за мобилна фотография предлага 1.0" Exmor RS сензор с размер на пикселите от 2.4 микрометра който ще осигурява "впечатляващи кадри при ниска осветеност", според Sony. Предвидена е поддръжка за 12-bit RAW, както и двойна апертура (f/2.0 и f/4.0), която ще позволи да се регулира физически дълбочината на рязкост, вместо да се използва софтуер.

 

 

2. Теsla вече струва $1 трилион

Teхнологичните компании оперират с внушителен капитал, който им позволява да са дългосрочен източник на иновации. Едва ли е изненадващо, че IT гигантите са едни от най-богатите публични дружества в световен мащаб. Най-яркият пример определено са Apple, чиито акции поскъпнаха с над 1000%, откакто Тим Кук е шеф на компанията.

Пазарната капитализация на създателите на iPhone и Pad в момента надхвърля $2.5 трилиона. Единственият друг бранд успял да премине границата от $2 трилиона е Microsoft. Въпрос на време е към тях да се присъединят още Google и Amazon, които се оценяват на респективно $1.8 трилиона и $1.7 трилиона.

 

3. Microsoft Teams няма да работи на по-старите смартфони с Android от 2022г.

Приложенията за комуникация са предпочитаният начин за общуване от началото на кризата с коронавирусa. Благодарение на усилията на водещите технологични компании днес е по-лесно от всякога да говорим с хора от всички точки на света. В момента има разнообразие от услуги, с които да провеждате видео разговори от своите устройства.

Microsoft Teams определено е едно от най-популярните приложения в тази категория. Първоначално фокуса бяха бизнес средите, но компанията се погрижи да предложи разнообразие от функции и за обикновените потребители. Eдно от предимствата на Microsoft Teams е интеграцията с Windows, но също и факта, че е достъпно за устройствата с Android.

По този може да комуникирате, дори когато сте в движение, независимо какво устройство използвате.

 

 

4. Какво представляват сензорите за смартфони и защо са толкова много

Модерните смартфони са много умни устройства. Може да се каже, че в някои отношения познават собствениците си по-добре от самите тях. Всеки смартфон има множество сензори, като списъкът им става все по-голям.

 

5. Как да използвате новата функция SharePlay в iOS 15.1

SharePlay е една от най-очакваните функции от потребителите, която трябваше да бъде достъпна с iOS 15. От компанията забавиха премиерата, но вече са готови с финалната версия. Необходимо е да инсталирате iOS 15.1, за да се възползвате от новия смарт метод за споделяне на видео, музика и съдържанието на екрана с други потребители.

Извън екосистемата от приложения на Apple е необходимо разработчиците да осигурят интеграция със SharePlay. На този етап може да преодолеете това ограничение като заснемете екрана, когато е показано съдържание от приложения на трети страни от iPhone и iPad.