ByteDance е името на компанията, която разработва популярното приложение. Въпреки напрежението в определени страни TikTok продължава да е достъпно в световен мащаб. През последните месеци почти не остана рекорд, който да не е подобрен от хитовото заглавие на компанията.

 

1. Какво представлява приложението TikTok Seller

Възможностите за разширяване на бизнеса са разнообразни, като сега ByteDance представиха официално TikTok Seller. Новото приложение е разработено с идеята да улесни търговците, като им предостави повече възможности да генерират приходи от електронна търговия.

Представителите на бизнеса ще могат да управляват своите онлайн магазини в TikTok от своите мобилни устройства, съобщава GizChina. Функциите на новият софтуер включват полезни инструменти за регистрация на продавача, управление на продукти и поръчки, включително и опция за възстановяване на суми.

 

 

2. Новите бързи зарядни устройства на Samsung ще могат да захранват до три устройства едновременно

Корейският производител е лидер по продажби на Android смартфони и обръща все по-сериозно внимание на устройствата с гъвкави дисплеи. Разнообразното портфолио на Samsung обхваща всички ценови класове и е базирано на някои от най-добрите технологични иновации. Независимо от избора ви на устройство от Galaxy бранда ще получите достъп до впечатляващ дизайн и функционалности.

Една от сферите, в която Samsung изостава от другите производители на смартфони с Android са технологиите за бързо зареждане. Инвестициите на компании като Xiaomi и Oppo ги превръщат в едни от лидерите по този показател. Все повече потребители също проявяват интерес към бързото зареждане при покупката на нов смартфон.

 

3. Как да видим кой ни следи в Интернет и да го блокираме

Интернет е страхотно място за информация, забавление и работа, но има и своите неприятни страни. Една от тях е, че много сайтове и платформи искат постоянно да събират данни за потребителите и да следят тяхната онлайн активност. Pocket-lint ни дава няколко съвета как да разберем кой ни следи онлайн и да го спрем.

Събирането на данни е постоянна гореща тема в интернет. Информацията от и за потребителите е един от най-ценните онлайн активи. В повечето случаи се събират общи данни, които не могат да идентифицират конкретен човек, но помагат на алгоритмите да предлагат по-добри персонализирани услуги.

 

 

4. Ваксината на Pfizer срещу COVID-19 остава 100% ефективна при деца след четири месеца

Pfizer продължават да извършват тестове с нови медикаменти, които да ни предложат още по-ефективна защита срещу COVID-19. В момента тече фаза 3 от клиничните изпитания на нова иРНК ваксина, която е предназначена за деца на възраст между 12-15 години. Резултатите са оптимистични и показват висока степен на ефективност дори четири месеца след приемането на двете дози.

От компанията са уверени, че ваксината е 100% ефективна за предотвратяване на симптоматична инфекция със SARS-CoV-2 инфекция. Главният изпълнителен директор на Pfizer, Алберт Бурла изрази увереност, че допълнителните лабораторни и клинични тестове показват за пореден път безопасността на ваксината им за подрастващи.

 

5. Как да проверите дали вашия iPhone 12 подлежи на безплатен ремонт при проблеми със звука

Apple потвърдиха за неочакван проблем със завука някои модели на iPhone 12 и iPhone 12 Pro. Според официалните данни малък брой от смартфоните са засегнати от хардуерен дефект. Това са устройства, които са произведени в периода между октомври 2020г. и април 2021г. 

Разследването на Apple показва, че някои версии на iPhone 12 не излъчват звук от специаления модул, докато извършват и получават обаждания, което е доста неприятно. Все пак, ако забележите подобна неизправност в своето устройство може да се присъедините към безплатната програма за ремонт на Apple.

Важно е да уточним, че тя обхваща единствено iPhone 12 и iPhone 12 Pro, което означава, че не е решение за проблеми от подобно ествествно на iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max.