Huawei показаха дългоочакваната нова серия премиум смартфони, заедно с таблета MatePad 11 на пресконференция в началото на месеца. Компанията обаче не публикува никакви конкретни детайли за устройствата, включително технически спецификации и цена. Очакванията са смартфоните Huawei P50 да бъдат представени официално на специално събитие през юли и август.

 

1. Колко добри ще са камерите на смартфоните от серията Huawei P50

Финалният дизайн вече е готов, като Huawei са изчистили всички детайли. Една от причините за забавената премиера е необходимостта от доставката на достатъчно компоненти. Технологичната индустрия е изправена пред сериозен недостиг на хардуер, което налага допълнителни средства и усилия от страна на производителите на смартфони.

Китайският гигант не е изключение, но вече е набавил необходимото количество компонeнти.

 

 

2. 20 любопитни факта за Facebook, които може би не знаете

Facebook определено е най-популярният и харесван социален сайт. Стремглавото увеличение на потребителите на Facebook, както и фактът, че компанията се управлява от най-младият милиардер в света, прави Facebook еднa от най-интересните компании в цял свят.

Въпреки че всички знаят основните неща свързани с историята на Facebook и това, че сайта е създаден в стая на общежитието на Харвардския университет, има някои по-малко известни факти за компанията.

 

3. Защо не можем да конфигурираме смартфона си както компютър

От много време феновете на настолни компютри имат възможност да си купуват хардуерни компоненти отделно и да си сглобяват своя конфигурация по желание.

 

 

4. Kак да изтриете акаунт в Zoom

Zoom е приложение, което се възползва максимално от социалната изолация и ограниченията предизвикани от коронавируса. Милиони потребители и представители на бизнеса го използват всеки ден за комуникация с приятели, колеги и познати. Впечатляващият трафик вече превърна Zoom в едно от водещите приложения за видеоконференция в индустрията.

Дори да нямате профил вероятно вече сте чували името на софтуера. Някои потребители смятат, че Zoom крие рискове за сигурността и предпочитат алтернативни заглавия. Възможно е да не сте доволни от начина, по който работи Zoom и да преминете към конкурентно приложение.

 

5. Samsung ще представят бъдещето на смарт часовниците на 28 юни

Samsung предлагат едни от най-атрактивните умни часовници в индустрията. Компанията използва Tizen OS като платформа за своите устройства. През последните седмици, обаче разбрахме, че се работи с Google върху съвместен проект, който ще слее Wear OS и Tizen OS. Oчакванията са Galaxy Watch 4 да е първото устройство, което работи с актуализирания софтуер.

Премиерата ще стане факт само след броени дни. Samsung планират да вземат участие на MWC Barcelona 2021. Виртуалното събитие ще е фокусирано изцяло върху новата серия умни часовници на компанията. Поканата също така разкрива, че премиерата ще стане факт на 28 юни, съобщава AndroidHeadlines.