Разнообразието от безплатни услуги за комуникация може дори да създаде объркване, а не да улесни потребителите. Световната пандемия въведе много рестрикции за свободното придвижване, но оказва благоприятно влияние върху платформите за видеоконференция. Така например Google Meet бе платен софтуер, но след избухването на кризата вече може да се използва свободно от всички.

 

1. WhatsApp ще конкурира Zoom с функция за видео разговори от браузъра

Всяка една компания предприе различни мерки, с които да се възползва оптимално от ситуацията. Най-добрият пример за приложение, което постигна голям успех в контекста на пандемията е Zoom. Още в началото на годината платформата за видеоконференция се утвърди като хит в световен мащаб. Проблемите със сигурността и активните действия на брандове като Мicrosoft, Google и Facebook засили сериозно конкуренцията.

 

 

2. Samsung, Intel и Microsoft ще си партнират за да популяризират гъвкавите лаптопи

Гъвкавите смартфони постепенно се утвърждават като една от най-сериозните иновации в мобилната индустрия. Вече видяхме първите две поколения на подобни устройства и тепърва можем да очакваме много нови иновации от производителите.

 

3. 5 начина, по които хакерите използват Facebook, за да крадат личните ни данни

Личното пространство не е единственото, което човек излага на риск, когато използва Facebook. Всъщност, социалната мрежа може да бъде полезен инструмент за хакерите в опитите им да откраднат от  даден човек. MakeUseOf показва пет начина, по които хакерите използват Facebook, за да крадат от потребителите.

 

 

4. Изкуственият интелект на Facebook може да превежда директно текст на 100 езика

Tехнологиите с изкуствен интелект от доста време не са част от сюжета на фантастични филми, а неизменна част от ежедневието. В момента AI системите са толкова разпространени, че се използват от камерите на смартфоните, от търсачките, мобилните приложения, социалните мрежи и др.

 

5. YouTube променя начина, по който превъртаме видео клиповете от смартфон с Android

YouTube e платформа, която разполага с богата колекция от съдържание, обхващаща голям брой жанрове. Независимо дали искате да видите репортаж от футболна среща, да чуете любимото парче, да гледате забавни клипове или документален филм можете да разчитате на YouTube.

Всеки ден потребителите гледат стотици милиони клипове в своите профили и стават все по-активни от мобилните устройства. Google обръщат специално внимание на този тренд и постоянно актуализират приложението на YouTube с нови функционалности за Android и iOS.