Зловредният софтуер продължава да бъде една от най-големите заплахи за потребителите. Активността в интернет е съпътствана от тракери и фишинг страници, които могат да крият сериозни рискове за сигурността. Мобилните устройства са обект на специално внимание oт хакерите, заради невероятната им популярност.

 

1. Какво представлява Pegasus - софтуера, с който са шпионирани хиляди потребители на Android и iOS

Шпионирането на потребителите може да генерира приходи за рекламните компании, но също така да има съвсем различно измерение, ограничавайки свободата на потребителите. Точно такъв е случая с Pegasus софтуера, който е използван за шпиониране на хиляди потребители по цял свят.

Неправителствените организации NGO Forbidden Stories и Amnesty International получиха файл с над 50 хил. телефонни номера на хора, които са следени с Pegasus. След това новината обиколи интернет пространството, като базата данни включва информация за 1000 души от над 50 държави.

 

 

2. Какво да направим, ако намокрим USB порта на Android смартфон

Модерните смартфони, особено тези от висок клас, предлагат водоустойчиви корпуси, но всички устройства имат и слабо място – USB портът им. Лесно е там да се задържи вода, което може да е сериозен проблем при свързване на USB кабел.

 

3.  Премиерата на смартфоните от серията Huawei P50 ще е на 29 юли

Флагманите от серията Huawei P50 от дълго време са обект на спекулации в технологичната индустрия. Смартфоните се очакваше да бъдат представени през първото тримесечие, но Huawei бяха принудени да променят своите планове. Китайският производител вече разкри дизайна на смартфоните Huawei P50, което е индикация, че премиерата наближава.

Сега най-накрая получаваме потвърждение кога ще бъде голямото събитие. Публикация в официалния акаунт на Huawei в Weibo разкрива датата, на която ще бъдат представени смартфоните Huawei P50. Главният изпълнителен директор на Consumer Group дивизията, Ричард Ю изрази увереност, че флагманите ще поставят изцяло нова ера в сферата на мобилната фотография.

 

 

4. Функцията електрокардиограма за смарт часовниците Apple Watch вече се поддържа и в България

Apple Watch е най-популярната серия умни часовници, които диктува тенденциите в индустрията. Устройствата с този бранд имат добре разпознаваем дизайн и разнообразие от умни функционалности. Собствениците на Apple Watch също така разполагат с възможността да правят електрокардиограма от екрана на часовниците от серията.

По този начин може да изследват електрическите импулси на сърцето, както и да получавате нотификации за сърдечни ритъм. Досега функцията бе налична само в някои страни. Последният ъпдейт за Apple Watch, обаче позволява на потребителите в още 30 държави, включително и България да се възползват от ЕКГ функцията на умните часовници.

 

5. 5 безплатни навигации за Android смартфони, които работят без Интернет
Днес почти всички приложения, които ползваме на мобилните си устройства се нуждаят от интернет връзка, за да работят. Въпреки това, все още има места, където e трудно да се осъществи връзка с мрежата.

В такива моменти всички приложения, които се нуждаят от онлайн връзка са безполезни и това може да се окаже доста изнервящо. Осъзнавайки това решихме да ви представим списъка с най-добрите Android приложения за офлайн навигация. Ето кои са те: