Социалната мрежа е основно средство за комуникация и достъп до новини за милиони потребители, независимо от устройството, което използват. Внушителното количество информация, което споделяме във Facebook, обаче крие рискове за сигурността на личните данни. Увеличава се броя на потребителите, които не са доволни от политиката на компанията да превръща информацията в мощен източник на приходи.

 

1. Как да прехвърлим снимките и публикациите от Facebook в други сайтове

Отношенията с рекламните партньори за ключови за бизнеса на Facebook и партньорството им най-вероятно ще продължи да се задълбочава. Има много причини да искате да изтеглите своите снимки и публикации от Facebook профилите. Вече може да изтеглите информацията от своя акаунт в ZIP файл или да качите мултимедия в Google Photos или Dropbox.

 

 

2. Най-полезните клавишни комбинации за Microsoft Office

Въпреки еволюцията на Microsoft Office много от клавишните комбинации са се запазили и до днес. Всеки, който работи професионално с компютъра знае, че е много по-удобно ако мишката се използва колкото може по-рядко. Решението е да извършвате възможно повече задачи с клавиатурата като използвате клавишни комбинации. Освен че това ще ви помогне да работите по-ефективно и по-бързо, ще можете да впечатлите приятелите и колегите си.

 

3. 5 безплатни приложения за Android, които си заслужава да пробвате тази седмица

Какво може да правите с миговете свободно време, които имате през седмицата? Много неща, включително да разгледате няколко нови безплатни приложения и игри, които предлагаме в своята традиционна селекция. Фокусът е върху практичността и забавленията.

 

 

4. Играта Apex Legends ще е достъпна за смартфоните с Android и iOS

Apex Legends е популярно заглавие, което бе представено преди две години като Cross-Platform игра в жанра Battle Royale. Разработчиците са Respawn Entertainment, които са създатели на Titanfall. Заглавието е публикувано от Electronic Arts (EA) и на този етап е достъпно за компютрите и конзолите.

Все пак EA обещават скоро интеграция за мобилните устройства, което със сигурност ще допадне на потребителите. В официалния блог на компанията разбираме не само за съществуването на Apex Legends Mobile, но и за конкретните им планове. Следващата фаза от проекта е свързана със старта на първите регионални бета тестове с играта.

 

5. Ето как изглежда първият електромобил на Huawei

На Международното автомобилно изложение в Шанхай, Huawei обяви, че китайската автомобилна компания SERES пуска на пазара новия елетрически автомобил с удължен пробег SERES SF5, който ще бъде наличен и във флагшип центровете на Huawei в Китай. За първи път Huawei приветства автомобилен партньор в своята „1+8+N“ екосистема.