Ако батерията на телефонът ви се зарежда по-бавно от обикновено и не сте наясно с това какъв е проблема, вие сте на правилното място. От напата статия ще разберете какви са причините батериите да се зареждат по-бавно отколкото са вашите очаквания.

 

1. Защо смартфонът ви се зарежда по-бавно и как да решите този проблем

Има много причини, поради които зареждането на вашия iPhone или Android може да отнеме повече време от обикновено, но най-често срещаните причини са лесни за отстраняване.

 

 

2. Основателят на Zoom забогатя с $6.6 млрд. за 24 часа

Основателят на Zoom Ерик Юан увеличи богатството си с $6.6 млрд. само за 24 часа, съобщава Bloomberg. Причина за сериозната печалба е големият скок на акциите на компанията на борсата в Ню Йорк. Те се повишиха с 41% след като Zoom обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на годината.

 

3. Най-добрите методи и Android приложения за родителски контрол

Методите за родителски контрол се развиха много през годините. Появиха се нови опции, които дават на децата ви повече свобода да правят това, което искат, докато вие все още държите нещата под контрол.

 

 

4. NVIDIA представи видео картите RTX 3090, RTX 3080, и RTX 3070

VIDIA представи новото поколение на серията видеокарти RTX 30. Трите нови модела изолзват архитектурата Ampere и се казват RTX 3090, RTX 3080 и RTX 3070. RTX 3090 ще е лидерът в гамата. Тя обещава 50% по-висока производителност спрямо предшественика си Titan RTX. Според NVIDIA новата карта ще може да се справя с 8K резолюция с 60 кад/сек за „много от топ игрите“. Картата използва 24GB GDDR6X памет, която е по-бърза от тази на Titan RTX.

 

5. Първият смартфон в света с вградена селфи камера под дисплея е вече факт

ZTE оглави състезанието за смартфоните, чийто дисплей покрива почти изцяло предната част на корпуса. Новият модел Axon 20 5G е първият на пазара, който предлага вградена под дисплея предна камера.

Досега компаниите опитваха какви ли не варианти да увеличат площта на дисплеите. Те внедряваха предната камера на изскачащ панел, но методът не спечели трайна популярност. В момента най-разпространеното решение са прорезите, но потребителите не ги харесват особено. Най-доброто решение може да се окаже вграждането на предната камера под самия дисплей.