Смартфоните от бюджетния клас стават едновременно по-достъпни за потребителите, но и предлагат все повече иновации, които сме свикнали да виждаме в премиум моделите.

 

1. 5 изгодни смартфона, които си заслужава да купите преди Черния петък

Ако обмисляте възможността да си купите нов модел от този сегмент ви съветваме да разгледате разнообразния каталог на Smartfonix, където ще откриете по нещо за всеки вкус при това на изгодна цена. Какво ще кажете за елегантен модел, който работи с актуален Android, има добри характерсистики и струва по-малко от 200 лв.?

 

 

2. Какви са подобренията в Mozilla Firefox 83

Mozilla влагат доста ресурси и усилия, за да превърнат Firefox в по-атрактивен избор за потребителите. Компанията предлага интересно съчетание от разнообразни функционалности и модерни технологии, за да отговори на високите очаквания. Според официалните данни Mozilla Firefox се използва от над 225 млн. потребители.

Това превръща уеб браузъра в атрактивна платформа за уеб разработчиците. Въпреки разпространението на коронавируса Mozilla продължават да следват своя план на актуализации и да подобряват възможностите на браузъра. Вече е налична и следващата стабилна версия, която се казва Firefox 83 и може да се изтегли на Windows, Mac и Linux.

 

 

3. Google Chrome 87 предлага най-голямото подобрение в скоростта от години насам

Teхнологичният гигант работи усилено над следващата стабилна версия на браузъра. Това ще бъде последната актуализация за годината. Именно заради това Google искат да предложат сериозни подобрения на своите потребители. Chrome 87 ще се фокусира върху подобряване на производителността и оптимизацията на системни ресурси.

Специални алгоритми ще дават приоритет на активните табове в уеб браузъра, което ще редуцира петкратно използването на CPU модула. Google обещават допълнителни подобрения, които ще удължат живота на батерията. Тестовете показват, че потребителите могат да очакват между 60-75 мин. повече време за работа с едно зареждане.

 

 

4. Как Google Maps ни помага по време на пандемията от COVID -19

Google Maps предоставя невероятни възможности да опознаем света около себе си от смартфона. Услугата е подходяща за откриване на най-краткия маршрут, планиране на пътуване, резервация на хотел или заведение и много др. В контекста на пандемията Google опитаха да доразвият функциите на приложението и да улеснят ежедневието в социална изолация.

Компанията опитва да се адаптира бързо към ситуацията и да предоставя актуализации, които ни помагат да спестим ценно време в откриването на желаната информация. Последният ъпдейт за Google предлага още няколко допълнителни подобрения, свързани с тракерите за COVID-19 случаите по цял свят, панела за поръчка на храна и данни за публичния транспорт в реално време.

 

5. HP са най-големият производител на лаптопи в света през третото тримесечие на 2020г.

Преносимите компютри са един от сегментите, който генерира най-високи приходи в индустрията. Разпространението на коронавируса дори допринесе за тези процеси, тъй като все повече хора превръщат домовете си във виртуални офиси. Атрактивните платформи за онлайн обучение също имат голям принос за високото търсене на лаптопи през третото тримесечие.

Актуалните данни на пазарни наблюдатели от Strategy Analytics също потвърждават развитието на тези трендове, тъй като очертават с 34% повече продажби, спрямо третото тримесечие преди година.  Най-големият производител за периода е HP, които успяват да реализират доставките на 14.7 млн. устройства, с което изпреварват Lenovo.