Смартфоните с покрития, които предпазват срещу вода бяха популярен тренд в индустрията преди години. С течение на времето, обаче производителите дадоха приоритет на дизайна и други ключови функционалности. Мобилните устройства започнаха да стават все по-тънки, да имат по-големи камери и безрамкови дисплеи.

Въпреки това Apple и Samsung заложиха на водоустойчиви покрития в модели като iPhone 12 Pro Max и Samsung Galaxy S21 Ultra, които предлагат IP68 протекция. Други популярни модели с тази функционалност са Google Pixel 5 и OnePlus 9 Pro. По всичко личи, че технологията ще продължи да бъде част от ежедневието на милиони потребители.

 

1. Колко водоустойчиви са модерните смартфони

Новите флагмани са добър пример как елегантният дизайн със стъклен корпус може да се допълва от защита срещу вода. Съществуват няколко неща, на които трябва да се обърне внимание, когато става въпрос за водоустойчивост на смартфоните. Популярните рейтинги IP67 и IP68 например използва първата цифра за обозначаване на защитата срещу прах, като втората е индикация за степента на протекция срещу прах.

 

 

2. Защо конкуренцията между Apple и Мicrosoft ще продължи да се изостря

Аpple и Microfoft имат дълга история на противоречиви отношения, които често са прераствали в открити конфликти. Технологичните гиганти имат различни стратегии в промотирането на софтуерните си решения, но имат изключително огромно влияние в световен мащаб. Пазарната капитализация от $1 трилион е само потвърждение за впечатлящите бизнес ресурси на Microsoft и Apple.

Windows е най-популярната операционна система за компютри, но Apple притежават най-известния бранд при смартфоните. Apple Watch и MacBook са други примери за доминацията на компанията. Microsoft инвестират сериозни средства облачна инфраструктура и привличането на най-големите корпорации към своите продукти.

 

3. Как хората печелят пари от Clubhouse

Гласовата социална мрежа Clubhouse продължава да привлича голям интерес от страна на потребителите. Тя стана популярна по-рано тази година след като Илон Мъск взе участие в онлайн дискусии в Clubhouse. От тогава много хора се присъединиха към платформата, а някои от тях вече успяват да печелят пари от нея. MakeUseOf разказва как всеки може да печели от новата гласова социална мрежа.

Важно е да се знае, че Clubhouse все още е достъпна само с покани. Тя не може да бъде използвана от всеки, а само вече регистриран потребител може да изпрати покана за присъединяване. Това ограничение означава по-бавно генериране на голяма аудитория, но тази, която вече е налична, ще е много по-концентрирана и следователно по-заинтригувана от конкретната тема. Ето как това може да е източник на печалби.

 

 

4. Три полезни съвета да се предпазим от хакери

До преди няколко години беше напълно достатъчно да инсталирате антивирусен софтуер на компютъра си, за да защитите личните си данни. Времената обаче се промениха и днес кибер заплахите са много по-сложни, отколкото бяха преди.

Ако знаехте на какви опасности ви излагат хакерските атаки днес, когато почти всяка човешка дейност е компютъризирана, сигурно нямаше да ви се излиза от дома. В интернет отдавна се разпространява информацията например, че вече е възможно да се отвлече самолет с помощта на Android устройство.

 

5.Amazon иска да купи MGМ за $9 млрд.

Аmazon е компания, която повечето хора асоциират с най-голямата търговска мрежа в интернет. Бизнес империята на технологичния гигант включва и други важни дивизии. Така например Amazon имат силно присъствие сред облачните услуги и също така отделят средства за финансиране на собствени видео продукции.

Следващата логична стъпка за разширяване на бизнеса на Amazon е реализирането на мащабна сделка, чиито финансови параметри могат да достигнат до $9 млрд. Според информация на Variety вече са стартирали интензивни преговори за придобиването на MGM от Amazon. Разговорите продължават вече няколко седмици и вероятно скоро ще има официално потвърждение.