Китайската компания попадна в центъра на конфликта между САЩ и Китай. Санкциите наложени срещу Huawei не са директно свързани с влиянието им в пазара на смартфони. Изграждането на 5G инфраструктурата в световен мащаб е стратегически бизнес сектор за компанията, която е най-големия производител на телекомуникационно оборудване.

 

1. Huawei ще започне да таксува Apple и Samsung за 5G лицензи

В голяма част напрежението предизвикано от американското правителство срещу Huawei е заради 5G мрежите в страната, които могат да използват хардуер на китайския бранд.

Опасенията са свързани с предоставянето на достъп до личните данни, споделяни в мрежите използващи оборудването на Huawei с китайското правителство. Гражданите в Китай са обект на внушителни регулации, нарушаващи свободата им в онлайн пространството. 

 

 

2. Xiaоmi ще представят геймърски смартфон на 23 март

Смартфоните са подходящи игри, тъй като предлагат много вълнуващи възможности за забавление. Големите тъчскрийн дисплеи със 120Hz честота за опресняване и поддръжка на HDR10 видео гарантират максимално реалистични кадри. Мощните процесори и допълнителните софтуерни оптимизации на разработчиците допълнително ни пренасят в геймплея на игрите.

Геймърските смартфони са пазарна ниша, която се развива сравнително бавно, но със стабилни темпове. Аsus са един от най-активните брандове, като Lenovo също вече предлага премиум смартфони за гейминг. Xiaomi също имат присъствие в този сектор с бранда Black Shark. Последният модел от серията бе представен през март 2020г.

 

3. Как да подобрим обхвата на смартфона си

На всички ни се е случвало да искаме да се обадим, но да не можем поради слаб сигнал. Проблемът не винаги се дължи на самите мобилни телефони, но и на мрежата, която те използват. Какво може да се направи, за да подобрите нещата? Благодарение на techradar можем да научите повече за тези 6 ефективни начина да подобрите сигнала на вашия телефон.

 

 

4. Кой е свети Патрик

Няма как днес да не сте забелязали, необичайното лого на официалната страница на Google. Причината за тази интересна промяна в популярната търсачка е отбелязването на деня на свети Патрик, който се чества не само в родината му, но и в много държави по цял свят. От своя страна той е един от най-красноречивите доказателства за това как днес могат да съществуват спокойно различни религии и етноси, независимо от проблемите пред които те са изправени.

 

5. Нова технология има потенциал за революция в камерите на смартфоните

Първият iPhone през 2007 г. предлагаше камера с 2МР. Тогава това беше впечатляващо постижение. Днес смартфоните имат по няколко камери, а резолюциите им са десетки пъти по-големи. И макар при сензорите да има доста развитие, при обективите сякаш има известен застой. Това може да се промени скоро, съобщава Ars technical.

Компанията Metalenz разработва нова технология, която има потенциал да промени обективите на камерите за смартфони. Използва се нов метод за „оптична метаповърхност“, който позволява замяната на традиционните лещи с плоски. Те имат дори по-добро качество на изображението, по-малки са и дават нови възможности пред производителите.