Аndroid 12 е следващата версия на операционната система, която продължава да захранва повече от 80% от смартфоните в световен мащаб. Google се стараят да подобряват всеки един аспект от интерфейса и да добавят разнообразие от допълнителни функционалности.

 

1. Какво ще е следващото име на Android 12

Основната работа върху обикновено отнема около шест месеца, като Developer Preview версиите на Android 12 ще са налични за разработчиците до края на месеца. Това означава, че по-често ще получаваме актуална информация за подобренията, които ще видим в новия Android.

 

 

2. Qualcomm, Google и Microsoft не подкрепят сделката между NVIDIA и ARM

ARM е компания със силно присъствие в индустрията благодарение на уникалния си бизнес модел. Иновативните им технологии могат да бъдат лицензирани и използвани от други производители. Така например ядрата ARM Cortex и графичните чипове АRM Mali намират място в процесори на Samsung, Qualcomm, MediaTek и др. 

Силното влияние на ARM в мобилната индустрия вече предизвика интереса на NVIDIA. Тайванският производител вижда голямо бъдеще в придобиването на бизнеса на ARM. Реализирането на сделката ще има стратегическо значение за ARM. Още през есента разбрахме, че NVIDIA купува ARM от SoftBank за $40 млрд.

 

3. Как да направим смартфона си да работи по-дълго време

Вашият смартфон е от съществена част, за да поддържате връзка с приятелите и семейството си, така че най-вероятно си задавате въпроса как да го накарате да работи възможно най-дълго. Ако е така информацията на CNet ще ви е от полза.

Съветите по-долу са лесни за изпълнение и много бързо ще успеете да си изградите полезни навици. Има хора, които вместо да се грижат за телефона си предпочитат всяка година да го подменят с нов, но това не е опция за всеки, особено в тези несигурни времена, в които живеем.

 

 

4. Приложението SHAREit в Google Play излага на риск над 1 млрд. Аndroid потребители

Сигурността на личната информация е проблем, с който се сблъскваме всеки ден. Социалните мрежи и мобилните приложения съхраняват много данни за потребителите. По този начин онлайн активността ни може да изложи на риск профилите ни в интернет.

Независимо колко голямо внимание обръщате на поверителността информацията си можете отново да станете жертва на хакери.

Аndroid е платформа, която често е критикувана, че не е толкова сигурна, колкото iOS. Филтрите на Google спират повече от 99% от заплахите. Внушителното разнообразие от приложения в Google Play, обаче означава, че все пак е възможно някои приложения да не отговарят на високите изисквания на компанията.

 

5. Джеф Безос отново е най-богатият човек на планетата

Шефовете на технологични компании продължават да водят сериозна битка за престижната титла за най-богат човек на планетата. Теsla е компания, чиито акции отбелязаха впечатляващ ръст от началото на пандемията досега. Това е причината за сериозен ръст в благосъстоянието на популярния бранд, което направи Илон Мъск по-богат от Бил Гейтс.

Няколко седмици по-късно шефът на Tesla продължи да печели важни позиции в класацията и в първите дни на новата година ви съобщихме, че Илон Мъск изпревари Джеф Безос и вече е най-богатият човек на планетата. Сега ситуацията се повтаря, но този път собственика на Tesla ще трябва да се задоволи с втората позиция.