Само преди дни станахме свидетели на неочаквана ситуация, тъй като проблем с YouTube, Gmail и Google Docs предизвика хаос с достъпа до интернет по цял свят. Специалистите на компанията успяха сравнително бъхрзо да се справят, но е факт, че бяха засегнати стотици милиони хора.

 

1. Ето каква е причината за проблемите с YouTube, Gmail и останалите услуги на Google по целия свят

Приложенията на Google са изключително популярни и внушителен брой потребители разчитат на офис приложенията и Gmail, за да могат да комуникират и да бъдат продуктивни. Досега технологичният гигант не беше публикувал официално данни за причините довели до срива в системите им.

 

 

2. Huawei също планира да премахне зарядните от бъдещите си устройства

Аpple е компания, която обича да изненадва своите потребители. Технологичният гигант е допринесъл за много иновации през годините, но също и за някои по-странни хрумвания. Така например смартфоните iPhone продължават да нямат традиционните слотове за microSD карти, както и USB конкектори.

Екосистемата на Apple е различна от тази на Android, като премиерата на iPhone 12 стана факт преди няколко седмици. Освен подобренията в устройствата разбрахме още, че Аpple премахва зарядните устройства и EarPods слушалки от всички комплекти на iPhone.

 

3. Qualcomm Snapdragon 678 е новият процесор за смартфони от средния клас на компанията

Qualcomm представиха Snapdragon 675 преди две години като модерна архитектура, която е оптимизирана за устройствата от средния ценови клас. Това е един от популярните процесори на компанията, който намери място в разнообразие от модели на големите компании.

Все пак две години е доста голям период за актуализиране на хардуер и сега Qualcomm представиха официално наследника на Qualcomm Snapdragon 675. Името на новият процесор е Snapdragon 678, който обещава да предложи сериозни подобрения, спрямо своя предшественик.

 

 

4. Мобилното приложение ОББ Мобайл вече е налично в Huawei AppGallery

Oнлайн магазинът за приложения на Huawei - AppGallery, продължава разширяването на селекцията на най-любимите и най-полезни приложения. Платформата предлага не само популярните приложения на глобално ниво, но и важни за клиентите качествени приложения на локално такова.

Сред най-новите попълнения е специализираното приложение за мобилни устройства – ОББ Мобайл. Приложението е предназначено за извършване на основни активни и пасивни банкови операции от физически лица, за получаване на обща банкова справка, както и актуална информация за местоположение на най-близките клонове и банкомати на ОББ, валутни курсове и други известия.

 

5. Груповите видео разговори в приложението Signal стават криптирани

Moбилните устройства промениха изцяло начина, по който комуникираме в ежедневието си. Класическите телефонни разговори и системи за SMS съобщения бяха изместени от модерните приложения за комуникация. Платформи като WhatsApp, Messenger и Zoom предлагат всичко, от което се нуждаем, за да говорим свободно с хора от целия свят.

Еволюцията на приложенията съвсем закономерно поставя въпроса за сигурността на личните данни. Водещите разработчици се надпреварват да предлагат повече възможности на своите клиенти, особено в контекста на пандемията от COVID-19. Най-популярните приложения за видеоконференция са Zoom, Google Meet и Microsoft Teams.