Космическият туризъм е тема, която придобива все по-голяма популярност. През последните месеци станахме свидетели на сериозно развитие в тази категория. Някои от най-богатите хора на планетата проведоха успешни полети, което показва, че идеята да пътуваме безопасни извън пределите на Земята е въможна.

 

1. Съоснователят на Apple Стив Возняк основа частна космическа компания

Проектите на Ричард Брансън и Virgin Galactic, както и на Blue Origin, която е собственост на Джеф Безос представляват само началото. Няма как да не отбележим и Илон Мъск, който има дори още по-амбициозни планове за опознаване на Космоса със SpaceX. Още една популярна личност от света на технологиите проявява интерес към космическия пространство, което ни заобикаля.

Неговото име е Стив Возняк, който стана съосновател ная компанията Privatter Space, съобщава CNet. В този проект си партнира с бивш инженер на Apple, Aлекс Фийлдинг. Основната цел на новата компания е "да направи Космоса безопасно и достъпно място за всеки".

 

 

2. Как да гледаме премиерата на iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max

Остават броени часове до дългоочакваната премиера на iPhone 13 серията. Устройствата са обект на много спекулации през последните седмици. Вече знаем част от техническите характеристики и подобренията, които ще ни предложат тазгодишните флагмани на Apple.

Потребителите вероятно ще останат доволни от качествата на LTPO OLED дисплеите на iPhone 13, които са произведени от Samsung. Новите смартфони ще бъдат първите с този бранд, които поддържат 120Hz честота за опресняване на кадрите. Apple ще използват по-бърз процесор, по-мощни батерии и по-добри камери в iPhone 13.

Събитието ще се проведе под слогана "California Streaming" и вероятно ще бъде свързано с още няколко премиери. Анализаторите смятат, че Apple ще използват случая, за да ни покажат Apple Watch Series 7, който се очаква да има различен дизайн. Аудио слушалките AirPods 3 също може да бъдат представени на предстоящото събитие.

 

3. Какво да правим, ако Windows 10 не се стартира

Вашият компютър с Windows 10 не стартира? Причините могат да са много различни, а съответно и решенията. MakeUseOf ни предлага няколко трика и съвети, които може да са от полза за решаването на някои от често срещаните проблеми.

 

 

4. Процесорът Samsung Exynos 2200 ще е бърз, колкото Qualcomm Snapdragon 888

Samsung са известни с производството на хардуер за мобилни устройства, тъй като създават много от компоненти за своите смартфони. Подходящ пример е Exynos серията от процесорите, които са неизменна чат от устройствата с бранда Galaxy. Наследниците на Galaxy S21 гамата отново ще бъдат представени през януари и ще предложат доста сериозни подобрения.

Корейският производител се подготвя усилено и работи над Exynos 2200 процесорите, които ще станат част от смартфоните. Това ще бъде закономерен отговор на флагманите с Android, както и на iPhone 13, чиято премиера ни очаква след броени часове. Допълнително ще разберем кои версии на Galaxy S22 ще имат Exynos 2200 чипове.

Докато очакваме това да се случи разбираме повече за новата архитектура. Резултати от бенчмарк тестове в Geekbench разкриват колко бърз ще е новия процесор за смартфони.

 

5. Xiaomi обещава тригодишен Android ъпдейт за смартфоните Xiaomi 11T Pro и Xiaomi 11T

Технологичният бранд Xiaomi обяви, че серията Xiaomi 11T - Xiaomi 11T Pro и Xiaomi 11T  ще предлага 3 поредни Android ъпдейта,  както и 4 години актуализации на сигурността. С тази промяна потребителите на серията ще се радват едновременно на по-добро потребителско изживяване и по-дългосрочна сигурност на данните. Въпреки че за момента не са включени други устройства, Xiaomi смята, че това отразява положителна промяна и е съобразено с нуждите на потребителите на серията.

"С непрекъснатото усъвършенстване на хардуера на смартфоните, жизненият им цикъл постепенно се удължава, което означава, че напотребителите не се налага да заменят устройствата си толкова често. Поради тази причина все повече потребители отдават голямо значение на най-новите функции и актуализации на операционната система", сподели Алберт Шан, ръководител на отдел "Продукти и технологии" в Xiaomi International.