Samsung потвърдиха официално, че ще проведат Galaxy Unpacked събитие преди края на месеца. Това ще се случи само след броени дни на 28 април. Феновете на компанията ще могат да стриймнат премиерата от официалния уеб сайт на Samsung. Поканата не включва допълнителни детайли за устройствата, които ще видим на тази дата.

 

1. Какво ще представи Samsung на 28 април

Все пак компанията обещава да ни представи "най-мощният представител" на Galaxy серията досега, информира DigitalTrends. Припомняме ви, че това ще бъде третото събитие на Samsung от началото на годината. Първото се проведе през януари през същата седмица, както изложението CES 2021.

Тогава видяхме Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra. Новите флагмани поддържат 5G технологията и имат впечатляващи камери, както и дисплеи с висока честота за опресняване на кадрите. Второто голямо събитие стана факт през март и се проведе под слогана "Galaxy Awesome Unpacked". 

 

 

2. LG и Magna преговарят за производството на Apple Car

Apple Car е поредният амбициозен проект, с който технологичния гигант ще опита да промени ежедневието на потребителите. Разработката на достатъчно добри системи за управление, които да са безопасни за пътниците е сложна задача. Компанията работи от няколко години над идеята, но се нуждае от още време, за да представи първия си автомобил.

Aктуалните планове на Apple предвиждат продажбите да стартират до пет години. Кодовото име на проекта за автомобил е Project Titan. През последните месеци са водени редица преговори с компании, включително Hyundai за потенциално партньорство. Въпреки финансовият капитал Apple не разполагат с необходимите съоръжения, за да създадат самостоятелно автомобил.

 

3. Какво да направим, ако имаме проблеми с Wi-Fi на Android смартфон

Wi-Fi мрежите вече са навсякъде, като ги използваме ежедневно. През повечето време няма особени проблеми с тях, но понякога може да се появят трудности. Една от по-често срещаните е проблем с автентикацията, например поява на съобщение, че името или паролата за мрежата не са правилни.

 

 

4. Как да изтегляме снимки от Instagram

Instagram е един от многото сайтове, на който можете да качвате снимки, за да ги споделяте с останалия свят. В действителност, милиони потребители използват услугата, което я прави най-популярната за споделяне на снимки в интернет. Разбира се, можете да „харесвате“ или маркирате снимка, така че бързо да я откриете по-късно, но няма начин да сваляте снимки на вашия компютър или устройство.

Въпреки че няма „Download“ бутон, можете да запазите снимка на компютъра или устройството си. Преди да разгледате съветите на Digital Trends за това как да запазваме снимки от Instagram, запознайте с политиката на сайта за авторските права

 

5. Кой е Йоханес Гутенберг

Google продължават традицията да си припомнят за постиженията на известни личности от миналото, които са оставили траен отпечатък върху ежедневието ни. Днешното лого в началната страница на компанията продължава традицията и отбелязва Йоханес Гутенберг. Той е германски златар и печатар, който революционизира книгопечатането със създаването на първата механична подвижна преса за печат.

Неговото изобретение за първи път в историята прави разпространението на знанието толкова достъпно за масите. Създаването на подвижната печатна преса допринася и за процесите на Ренесанса на територията на европейския континент. Логото в сайта на Google отбелязва навършването на 21 години от създаването на Gutenberg Museum, което е подходящ момент да си спомним за Йоханес Гутенберг.