Teхнологията USB е неизменна част от ежедневието ни, позволявайки лесно бързо и удобно да свържем любимите си устройства с периферни аксесоари. Този популярен стандарт се разработва от организацията USB Implementers Forum (USB-IF), които вече се подготвят за масовото навлизане на USB 4.

 

1. Intel иска да сложи край на по-старите USB портове в лаптопите с USB 4

Най-голямото предимство на стандарта ще бъде максималната скорост, която вече ще достига до 40Gbps или два пъти повече от 20Gbps предлаган от USB 3. Бъдещите устройства с USB 4 портове ще могат да работят на няколко режима, включително и при извършване на трансфери на данни с 10Gbps.

 

 

2. Най-добрите Google Chrome разширения за сигурност

Google Chrome е най-популярният уеб браузър в света. Но той не е най-надеждния браузър, осигуряващ поверителност на потребителите си. Chrome получава постоянно лоши отзиви относно подхода си към поверителността.

 

3. Mоtorola ще представят нов гъвкав смартфон на 9 септември

Motorola предизвикаха голяма интерес към първия си гъвкав смартфон. Компанията реши да възприеме алтернативен подход и да представи устройство с класическия Clamshell дизайн. Изглежда, че носталгията по миналото, когато използвахме телефони, които се сгъват и удобно се прибират в джобове ни все още е твърде силна.

 

 

4. Microsoft Surface Duo ще се продава от 10 септември за $1399

Гъвкавите смартфони са ярък пример за еволюцията на технологиите през последните няколко години. Устройства като Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold демонстрират нагледно как още по-удобно може да взаимодействаме с любимите си джаджи. Докато водещите производители работят за оптимизиране на технологията Microsoft възприеха алтернативен подход.

 

5. Три полезни неща, които е добре да знаем при защита на паролите ни

Въпреки че технологичната индустрия работи върху по-добри алтернативи на паролите, ние ще ги използваме още дълго време. Трябва обаче да сме внимателни, защото част от съветите, които сме чували през последните няколко десетилетия за това как да защитим паролите и акаунтите си вече са остарели.