Tрадиционно днешният ден е удобен начин да се пошегувате с приятелите и любимите хора. Доброто настроение на 1 април е запазена марка на Google, които през годините винаги са ни изненадвали на тази дата. Шегите на компанията намират място в пълното им портфолио от продукти, което ги прави достъпни за огромен брой хора по цял свят.  Защо Google се отказхаха от шегите за 1 април?

 

Социалната дистанция и постоянното стоене вкъщи не е задължително да бъдат скучни през цялото време. Свободното време може да доведе до много практични идеи, с които да проявите по най-добър начин своята креативност. Какво ще кажете за идеята да превърнете дома си в интерактивно студио за качествено видео съдържание, което да създавате и ъплоудвате в интернет чрез домашно студио за дистанционно обучение, лекции, презентации, концерти и забавление.

 

Какво е Google Classroom и как работи? В ерата на дигиталното образование е много важно да има виртуални места за ученици, учители, и хора, които да работят и да се развиват. Услугата Google Classroom е един много добър пример в това отношение.Тя е предназначени за тези, които им е омръзнало ползването на учебници, бели дъски и тетрадки, а и по този начин се спестяват много пари от учебници и излишна хартия. Услугата е създадена на принципа, че образователните средства трябва да са лесни за употреба и достъпни за всички.

 

Как да изберем безплатно приложение за видео конферентни разговори. Понастоящем повечето хора общуват единствено чрез видеоконферентна връзка с колегите си, семейството и приятелите си. Ако сте изправени пред финансови затруднения, най-добре е да използвате безплатна услуга. Въпреки, че Zoom е най-популярното приложение за видеоконференции в момента, има и други приложения, които позволят на хората да се срещат онлайн, безплатно.

 

Повечето потребители не обръщат голямо внимание на версията на операционната система, с която работят. Модерните компютри се ъпдейтват автоматично и използват смарт функции за поддръжка, но понякога е важно да знаем точно какъв софтуер използваме. Някои програми и приложения имат специални изисквания и не поддържат всички хардуерни конфигурации на производителите. Ето как да проверим коя версия на Windows използваме.

 

Координацията между европейските държави продължава да бъде на изключително високо ниво. Сътрудничеството между държавите-членки на ЕС обхваща почти всички аспекти на социалния, политическия и икономическия живот. Тези действия и непрестанните разговори между лидерите на страните има ключово значение за борбата с коронавируса на континента. От Reuters сега ни информират за нова инициатива, която стартират група от европейски учени, научни специалисти и експерти в сферата на технологиите. Учени от Европа ще разработват приложения, които следят контактите ни по време на COVID-19

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.