LG ще се опитат да се превърнат в първата компания в индустрията, която предлага на потребителите навиващи се телевизори. Корейският производител вече демонстрира възможностите на подобен прототип с големина от 65 инча. Уникалният форм фактор позволява да сгънете и приберете екрана като лист хартия в базовата станция. Когато решите да използвате телевизора е нужно само едно натискане на бутон, за да разгънете дисплея в пълния му размер. LG са инвестирали внушителни средства в технологията досега.

 

 

Плановете на компанията предвиждат да стартират продажбите на пазара на първите навиващи се телевизори. Както вече споменахме екраните им ще са с диагонал от 65 инча и ще са базирани на OLED технологията. Корейският производител също така обърна внимание на факта, че уникалният дизайн на практика би позволил да приберете ултратънкия гъвкав екран и в специална кутия да го носите със себе си. По този начин LG искат да създадат изцяло нова продуктова категория, която да се превърне в солиден източник на приходи, съобщава DigitalTrends.

 

 

Навлизането на подобна технология със сигурност ще се хареса на потребителите и ще промени представата им за дизайна на съвременните телевизори. Все още не разполагаме с информация колко ще струват първите навиващи се устройства от този тип на пазара. Съществува голяма вероятност LG да разкрият повече за плановете си на изложението CES 2019, където се очаква да са доста активни и да представят множество интересни устройства, сред които и смартфон с поддръжка за 5G мрежи. 

 

Oще от Digital: LG 8K OLED телевизорите ще се продават от средата на 2019г.