LG вече демонстрираха прототипи на впечатляващи телевизори, които могат да се навиват като лист хартия. Това се случи още в началото на годината на CES 2020. Компанията смята да революционизира изцяло начина, по който изглежда всекидневната като буквално скрият телевизорите в интериора.

Уникални модели като LG Signature OLED RX са оборудвани със специален механизъм, който може да ги сгъва и прибира в основата, когато не се използват. Ако искате да гледате съдържание е нужно само едно натискане на бутон, за да видите как телевизора изскача от корпуса и разгъва своя екран.

Корейският производител сега потвърди, че стартира продажбите на първия навиващ се телевизор в света. Устройството първоначално ще е достъпно на корейския пазар. Цената, на която ще се продава 65-инчовата версия на LG Signature OLED RX е €74 хил.

Другите предимства на този модел са свързани с впечатляващия OLED дисплей, както и с поддръжката на 4K резолюция, съобщава WinFuture.de.

 

 

Основата, в която се прибира телевизора е изградена от алуминий, което гарантира елегантен вид и олекотен корпус. LG Signature OLED RX се отличава с невероятно качество на звука, което се дължи на 4.2 Sound система с обща мощност от 100 вата.

Бъдещите собственици на навиващия телевизор ще могат да го гледат в три режима: Full View. Zero View и Line View. Третият режим позволява само част от дисплея да се покаже и да показвa важна информация като например прогноза за времето.

Включването на периферни устройства става с HDMI 2.1 конектор. Потребителите ще могат да се наслаждава на любимото си съдържание в 4K формат при 120Hz честота на дисплея. Предвидена е още поддръжка за Dolby Vision IQ и Dolby Atmos.

Ниската латентност на екрана и променливата честота за опресняване превръщат модела в оптимално решение за Xbox Series X и Sony PlayStation 5. Първият навиващ телевизор може да се управлява гласово с Amazon Alexa и Google Assistant.

 

Още от Digital: Ще сложи ли LG край на проекторите с новите навиващи OLED телевизори за таван