Sony разработват наследник на тазгодишния си флагман в пазара на смартфони, който ще видим на IFA 2019. Вече ви информирахме, че Sony Xperia 2 ще има 6.1" дисплей, Qualcomm Snapdragon 855 процесор, 6GB RAM и тройна задна камера. Сега разбираме, че всъщност този модел ще бъде представен под друго име, като наследника на Xperia 1 всъщност ще се продава на пазара като Xperia 5, предаде AndroidHeadlines.

 

Официалната пресконференция на Sony по време на IFA 2019 ще се проведе след броени часове, когато ще научим повече за устройството. Наличната информация разкрива, че предварителните поръчки на Xperia 5 за европейския пазар ще стартират през следващата седмица, а реалните доставки се очакват през октомври. Цената на смартфона на континента ще бъде потвърдена допълнително от компанията.

 

 

Sony Xperia 5 ще включва безжична поддръжка за DualShock 4 контролерите и ще се продава на пазара в червен, бял, син и лилав цвят. Новият модел ще има голям дисплей с OLED технологията, който поддържа HD видео, както и Dolby Atmos. Другите спецификации включват Qualcomm Snapdragon 855 Plus процесор, 6GB RAM и Аndroid 9.0 Pie.  Скоро ще научим и каква ще бъде цената на Xperia 5 на европейския пазар.

 

 

Oще от Digital: Sony разкриха защо смартфон камерите им изостават от конкуренцията