NASA имат изключително амбициозни планове за бъдещите космически мисии до планетите в Слънчевата система. Огромните дистанции между планeтите налага разработването на съвсем нови технологии, които да гарантират безопасността на астронавтите. Една от идеите на NASA е да произвеждат различни суровини в Космоса и да изградят съоръжения, с които да презареждат гориво за космическите си извън пределите на Земята.

 

Ако искаме да се заселим на друга планета ще трябва и да открием как да отглеждаме зеленчуци в Космоса. Това е следващата амбициозна цел на NASA, които потвърдиха плановете си да превърнат тази идея в реалност. Учените от космическата агенция вече са избрали и името на първата растителна култура, която ще култивират на борда на Международната космическа станция (МКС). Това е "Capsicum Annuum" или испанска люта чушка.

 

 

Вероятно знаете, че има хиляди различни видове люти чушки, но "Espanola Peppers" са подбрани основно защото могат да се отглеждат на големи височини, а периода за култивиране е твърде кратък. Другото им предимство е, че са доста лесни за опрашване. В същото време лютите чушки са изключително богати на витамин C, което е от водещо значение за различните диети на астронавтите на борда на МКС.

 

Още от Digital: NASA разработват самовъзстановяващи се космически костюми