SSD дисковете стават все по-предпочитана технология в световен мащаб, което е причината да виждаме все повече устройства с тях на пазара. Водещите производители са започнали да увеличават своите поръчки до хардуерните си партньори, за да отговорят подобаващо на високото търсене. Пазарните анализатори са на мнение, че големия интерес към SSD-тата ще допринесе положително за стабилизирането на цените на NAND флаш паметта в индустрията. Прогнозите са за третото тримесечие на 2018г.

 

Цените на тези модули започна да намалява в края на миналата година, но спада се забави до около 10% през настоящото тримесечие, информира Digitimes. Увеличеното търсене е характерна тенденция за този период от годината и се очаква свръхпредлагането да има по-малък ефект върху крайните потребители в периода между юли и септември. В същото време цените на NAND флаш памет ще продължат да отчитат спад, но с не толкова интензивни темпове, както от началото на годината досега.

 

 

Намаляването на цените на NAND модулите ускори навлизането на повече SSD дискове на пазара. Анализаторите изчислиха, че стойността на SSD-тата е отчела спад от над 50% през последните шест месеца. По време на предстоящото изложение Computex 2018 (5-9 юни) ще видим много нови лаптопи с SSD на големите производители, което ще се отрази на доставките и вероятно ще предизвика недостиг на NAND чипове. Втората половина на годината ще е още по-динamична от първите шест месеца на 2018г.

 

Oще от Digital: Нова технология ще доведе до създаването на SSD дискове с 40 терабайта памет