Има различни начини как да предпазите поверителната си информация, докато сърфирате в интернет. Оптималният вариант е да заложите на няколко отделни елемента, за да се защитите от вируси или хакери. Едно от най-ефективните решения в този случай е използването на системи за двуфакторна автентикация. Всички водещи приложения и услуги като Facebook и Google предлагат тази функционалност на своите потребители. Gmail не е изключение и също предлага възможност да предпазим акаунта си по този начин. 

 

Въпреки това се оказва, че много малко хора се възползват от тази функция, информира TheVerge. Официалните данни на експертите по сигурността в Google разкриват, че в момента едва 10% от потребителите са активирали двуфакторна автентикация в своите акаунти. Toва е много малък процент, който не само изненадва компанията, но е причина този инструмент да не е задължителен за всички профили. Google не биха си позволили да накарат хората да използват функцията, ако те не го желаят.

 

 

Повечето потребители не знаят за съществуването на тази функция, което е причината да не я използват в профилите си. Доста хора изпитват проблеми с използването на двуфакторната автентикация и въвеждането на уникалния код, който получават като SMS. В контраст с тези цифри от Google ни съветват задължително да защитим своя Gmail профил с този полезен инструмент. Факт е, че двуфакторната автентикация е едно от най-силните оръжия, с който можем да се предпазим от хакери.

 

Вижте лесен трик улеснява използването на двуфакторна автентикация в Google профилите