Корейският производител вече се подготвя усилено за премиерата на новото си поколение флагмани. Пазарните наблюдатели очакват премиерата на Samsung Galaxy S22 серията да бъде през първата половина на февруари. Реалните продажби на смартфоните ще стартират още преди края на същия месец.

Samsung са поредният пример за компания, която е засегната от хардуерната криза в индустрията. Именно заради недостига на компоненти ще се наложат промени в мобилната им стратегия през 2022г. Според данни на TheElec всяко второ устройство на Samsung през новата година ще използва процесор произведен от Qualcomm.

Toва важи както за смартфоните от високия и средния клас, така и за предстоящите таблети. Пътната карта на Samsung предвижда премиерата на 61 модела през следващата календарна година, като 31 от устройствата ще се захранват от хардуер на Qualcomm.

По тoзи начин ще се задълбочи сътрудничеството между двете компании през 2022г.

 

 

В същото време MediaTek ще доставят процесорите за 14 от новите модели на Samsung, докато UNISOC ще участват с чипсетове за три устройства, съобщава GizChina. Собствената серия мобилни чипове с бранда Exynos ще намерят място в не повече от 20 смартфони и таблета на компанията.

Въпросните архитектури ще бъдат разработвани съвместно с AMD, като Exynos 2200 ще използва графични технологии на компанията. Предложенията от Galaxy A серията ще се захранват от чипове на Samsung, докато гъвкавите смартфони от Galaxy Z бранда ще са базирани на Qualcomm Snapdragon 898.

Samsung ще продължат със стратегията да продават две различни версии на Galaxy S22 смартфоните, като европейските модели вероятно ще имат Exynos 2200.

 

Още от Digital: Защо смартфоните с Qualcomm процесори получават по-бързо ъпдейти от тези с MediaTek