Социалните платформи генерират рекорден трафик от началото на годината досега. Голям принос за този тренд имат и социалните ограничения свързани с пандемията. Facebook не е единствената услуга, която се възползват от желанието на потребителите да бъдат все по-активни в своите профили. TikTok също подобри редица рекорди за изтегляния и приходи през 2021г.

Активността на потребителите се превръща в сериозен източник на приходи за Facebook и TikTok, които правят всичко възможно да прекарваме повече време в акаунтите си. Новият доклад на DatаReport създаден с партньорството на We Are Social разкрива, че вече има повече от 4.5 млн. души, които използват социални мрежи в световен мащаб.

Toва означава, че хората с профили са се увеличили с повече от 400 млн. през последните 12 месеца, което е ръст от 9.9%., информира TheNextWeb. Приблизително 1 млн. нови потребители регистрират акаунти всеки ден.

 

 

Любопитна подробност е, че има 4.88 млрд. потребители в интернет, което е еквивалента на 62% от световното население. От началото на годината тази стойност отчита ръст от 220 млн. или 4.8%, но заради пандемията е възможно да бъде още по-голяма. Изчисленията показват, че населението на Земята през октомври 2021г. достига до 7.89 млрд. или с около 1% повече от същия период преди година. 

Ако се запазят същите темпове до средата на 2023г. ще има над 8 млрд. жители на планетата и преобладаващата чат ще се логват онлайн всеки ден. Над 1 млрд. от тях вече живеят в Китай, като многолюдната страна ще продължи активно да допринася за увеличението на тези цифри. В заключение ще отбележим, че TikTok вече премина границата от 1 млрд. активни потребители месечно.

 

Още от Digital: Защо трябва да игнорираме броя на „харесванията“ в социалните мрежи