В следващите няколко години почти всички смарт джаджи, които използваме ще са свързани към интернет. Водещите технологични компании инвестират все повече средства в разработването на платформата Интернет на нещата. Анализатори от компанията BI Inttelligence предвиждат, че до края на десетилетието ще има над 24 млрд. устройства, които я поддържат. Това означава по четири смарт джаджи за всеки човек на планетата.

 

Интернет на нещата първоначално бе предназначена за компютрите, информира BusinessInsider. Постепенно тя намери място и в много други джаджи като смартфони, таблети, смарт часовници и телевизори. Навлизането на тази платформа има потенциала да промени всеки аспект от нашето ежедневие. Интернет на нещата може да революционизира не само домовете ни, но също начина, по който се придвижваме и работим.

 

Сегашното изследване е категорично доказателство, че в следващите няколко години броя на устройствата, които я поддържат ще се увеличава със стабилни темпове. Съвместните усилия на водещите производители в индустрията ще допринесе и за създаването на по-евтини смарт джаджи. Интернет на нещата е чудесен пример за това как технологиите стават неизменна част от ежедневието ни.

 

Вижте защо тагването е бъдещето на платформата Интернет на нещата