Google постоянно се oпитват да накарат повече хора да използват виртуалния им асистент с изкуствен интелект. Компанията също така си партнира с производителите, които добавят хардуерни бутони за Google Assistant към смартфоните си. По този начин собствениците им могат още по-бързо и лесно да използват полезната услуга. В следващите месеци ще станем свидетели на премиерата на много нови устройства с тази функционалност.

 

Google прогнозират, че над 100 млн. смартфона с Google Assistant ще са налични на пазара преди края на 2019г. Tрябва да отбележим, че компанията визира в тази цифри нови устройства на производителите, а не настоящи модели на пазара. Само през последни дни станахме свидетели на няколко смартфона с физически бутони за Google Assistant, сред които LG G8 ThinQ, Nokia 4.2, Nokia 3.2, Xiaomi Mi 9 и Mi Mix 3 5G, съобщава Droid-Life.

 

 

Бутоните работят по същия начин, както натискането на Home бутон в Android за активиране на услугата. Aко прогнозите на Google се сбъднат това означава, че Google Assistant постепенно ще се превърне в една от ключовите характеристики на операционната система. Виртуалният асистент ще ви спести ценно време и е подходящ не само за откриване на информация и стартиране на приложения, но също за диктуване на имейли и съобщения. 

 

Oще от Digital: Всички аудио слушалки и смартфони с Google Assistant ще могат да превеждат в реално време