Facebook промениха начина, по който комуникираме и откриваме съдържание в интернет. Компанията разработва някои от най-популярните приложения, сред които Messenger, WhatsApp и Instagram. Вече знаем, че бъдещите планове предвиждат сливането им в една обща платформа.

Друг голям приоритет за Facebook е виртуалната реалност, която ще отличава предстоящите им продукти. Само преди няколко месеца научихме детайли за метавселената. Това е уникална концепция, която вече предизвика голямо внимание сред Марк Зукърбърг и неговият екип от специалисти.

Идеята е да се изгради нова екосистема от модерните технологии, включително виртуална и добавена реалност, за да се осъществи връзка и комуникация между потребителите. Името е комбинация от "Meta" и "Universe", и символизира изграждането на дигитален свят, който слива реалните с виртуални обекти, при които общуваме във Facebook с различни устройства във виртуална среда.

Дигиталните аватари са само една част от амбициозния проект, който може да премахне границата между реалността и компютърно генерираният свят.

 

 

Сега разбираме повече детайли за конкретните планове на компанията да превърне метавселената в следващата голяма технологична иновация. От Facebook официално потвърдиха, че ще се насочат към европейския пазар и обмислят да наемат повече от 10 хил. служители на територията на ЕС.

Това ще се случи в следващите пет години, като екипа ще има стратегическо значение за изграждането на дигитално пространство, в което хората съществуват, комуникират и споделят един общ виртуален свят. Meтавселената е една от най-атрактивните разработки на Facebook Reality Labs - дивизията за добавена и виртуална реалност на компанията.

Инвестициите на Facebook са важен индикатор за възможностите и потенциала на технологичната индустрия на континента.

 

Още от Digital: Facebok работи над технология, която може да проследи всичко, което правим