Huawei е китайска компания, която вероятно всички ние асоциираме с нейните достъпни смартфони и таблети, но сега тя представи ново устройство, с което навлиза в изцяло различна пазарна ниша. Въпросният модел се казва MateBook и представлява иновативен хибрид между таблет и лаптоп, който работи с Windows 10 и е разработен като конкурент на популярни продукти като Surface серията на Microsoft. Eлегантният дизайн се дължи на металния корпус, като първия хибрид на Huawei разполага с 12-инчов дисплей, който поддържа резолюция от 2560х1440 пиксела при плътност от 216ppi. 

 

Компактните размери са другoто предимство на MateBook, тъй като той е с дебелина от 6.9 милиметра при тегло от 630 грама, но предлага и бърза скорост на работа, благодарение на шестото поколение Core М3, М5 и M7 процесори на Intel, съобщава TheVerge. Maксималното качество на звука се гарантира от вградени високоговорители с технологията Dolby Audio, а батерията е със заряд от 4430mAh, което е достатъчно хибрида да предложи до 9 часа време за непрестанно гледане на видео. Huawei MateBook разполага с вграден сензор за пръстови отпечатъци, което прави отключването му изключително бърза задача и предлага опция за избор между Home и Pro версиите на Windows 10.

 

Компанията ще продава и серия от атрактивни аксесоари за устройството, като най-интересен сред тях е стилуса MateBook Pen, който е в състояние да разпознава 2048 различни нива на напрежение и разполага с два вградени бутона. Според официалните данни зареждане в продължение на 60 минути ще му позволи да работи в продължение на цели 100 часа, което е доста впечатляващо постижение. Най-евтината версия на Huawei MateBook ще струва около €799 в Европа, като са предвидени и конфигурации с до 8GB RAM, 512GB SSD диск, чиято цена достига до €1599.

 

Вижте пет начина, с които можете да се забавлявате в Windows 10