CAT вече придобиха популярност със своите издръжливи смартфони с Android, които определено са едни от най-здравите устройства, които сега можете да откриете на пазара. Компанията представи официално най-новия си модел, който се казва CAT S60 и е първото устройство в индустрията, което ще предложи на потребителите си вградена термална камера. Самият модел разполага със специален C2 камера сензор на FLIR, който се използва за военни цели и може да възпроизвежда графики с температурните контрасти на обектите. 

 

Единственото, което трябва да направите е да инсталирате допълнително мобилно приложение, за да използвате тази уникална функционалност на CAT S60, съобщава PhoneArena. Новият смартфон на CAT има и софтуерен термометър, с който можете да измервате колко топли или студени са определени обекти, както и да избирате определени зони, за да изчислявате средната температура между тях. Устройството има 4.7-инчов дисплей с HD резолюция и Gorilla Glass 4 покритие, който може да се използва дори като носите ръкавици и се захранва от Snapdragon 617 процесор на Qualcomm. 

 

Другите му спецификации включват 32GB вградена памет, 3GB RAM, основна 13-мегапикселова камера с двойна LED светкавица и 5MР сензор за селфита, както и батерия със заряд от 3800mAh. CAT S60 работи с Android 6.0 и има покритие, което му позволява да работи без проблеми дори при потапяне във вода на дълбочина от пет метра в продължение на един час, както и да издържи изпускане от два метра на твърда повърхност. Компанията също така разкри, че стартира продажбите му на пазара до края на месеца, като цената на европейския пазар се очаква да бъде около €649.

 

Вижте как да извлечем повече от смартфон или таблет с Android