Spotify e стрийминг услуга, която се радва на огромна популярност сред потребителите по цял свят, което кара другите големи имена в индустрията да търсят начини как да се конкурират успешно с нея. Последните данни на Bloomberg разкриват, че YouTube също планират да представят нов продукт, чиято цел е да отвлече вниманието на потребителите от Spotify. Очаква се Google да стартират нова платена услуга за стрийминг на музика през март следващата година.

 

Вече са стартирали преговори с големите звукозаписни компaнии като Warner Music Group са първия голям лейбъл, който се е съгласил да участва в проекта. Данните са на Bloomberg, които прогнозират, че има голяма веростност и другите водещи имена да предоставят своите атрактивни каталози със съдържание за използване в новата услуга. Вече са проведени първоначални разговори със Sony Music Entertainment и Universal Music Group, както и с много независими лейбъли и автори на музика.

 

Новата услуга се разработва с кодовото име Remix. Припомняме ви, че сега Spotify се използва от 140 млн. потребители, като 50 млн. от тях имат платени акаунти. За сравнение Apple Music има база от 30 млн. фенове, а Amazon не са публикували информация за популярността на своята услуга. Желанието на Google да станат по-влиятелно име в тази ниша не е изненадващо, тъй като броя на хората, които са склонни да плащат месечен абонамент се увеличава постоянно.

 

Вижте три полезни съвета за по-лесна работа с YouTube от смартфон