Можете ли да си представите да живеете без интернет? Някои от вас биха махнали с ръка, казвайки „Никакъв проблем”. Други (в това число и първите само няколко секунди след махането с ръка) ще се отдадат на размисъл по въпроса. А трети пък ще извикат истерично „Каквоо…без интернеттт?!?!” Осъзнавате ли кооолко зависими сме от мрежата днес.? Почти няма бизнес, който да може да работи нормално без интернет. , Чрез интернет създаваме социални контакти и поддържаме вече направените с приятели, които са на хиляди километри от нас. Интернет ни помага да се забавляваме, да гледаме филми, да управляваме колите си, че дори и да пускаме пералнята в къщи от разстояние.

 

 

Това ревю на Digital.bg ще бъде малко по-различно от обикновено – за целта ще отидем на едно далечно, красиво и откъснато от света място. Докато пътуваме на там ще ви попитаме нещо. Някои от вас вероятно са се сблъсквали с проблема, никой интернет доставчик да не предлага услугите си за мястото, на което искате да имате интернет? 

 

 

Това обикновено са вилата ви над затънтено селце в другия край на България, хижи в гората, събори на средата на нищото, ферми в полето или малки заводи с локация отдалечена от населените места. (пътят за коли свършва тук…не горе ще продължим пеша) Та какво се случваше до момента - пиехте една студена вода и се примирявахте с факта, че няма да имате Wi-Fi. 

 

 

 

До момента…момента в който най-накрая не се появи някой който да предложи на потребителите решение. Студената вода е още по-вкусна когато в ръката си държа Huawei Cube E5180, който е част от новата услуга Мтел Net Box – самото име ни каква кой ни предлага решението на проблема и в какво ще се изразява то.

 

 

Устройството със стилен дизайн и размери 7 на 7см при тегло от 250гр, служи едновременно за приемник на безжичен 3G и 4G интернет и на рутер който да разпръсква сигнала в радиус от до 250 метра. Така, че около и в хижата, която се намира някъде над столицата на 1400 метра надморска височина, вече има Wi-Fi. Това е само едно от местата, на които можете да използвате новата джаджа на Мтел.

 

 

Сигурно се питате „Колко струва Мтел Net Box?” При подписване на двугодишен договор с телекома, на цени от 15.99лв на месец, потребителите получават до 75GB интернет на максимална скорост. Ако хипотетично, което е мнооого малко вероятно, успеете да ги изчерпате, скоростта се ограничава на 256 kbps което също не е никак бавно. Напълно достатъчно да браузвате, да поствате във Facebook, че дори и да гледате видео. 

 

 

Тук идва момент да споменем и приятните изненади, състоящи се в добавки, които потребителите могат да закупят към основния си Net Box планата според нуждите си. За 4лв. на месец към основния пакет за домашен интернет, може да се добави сателитна телевизия. За още 3лв. месечно може да се добави и неограничен стационарен телефон. Отделно Net Box може да се комбинира и с мобилните абонаментни планове Мтел безкрай. 

 

 

Е, какво се получава – колата ни не стигна до хижата в гората заради липсата на път, но пък с помощта на тази малка кутийка получихме сателитна телевизия, Wi-Fi интернет за цялата сграда и стационарен телефон. Наистина живеем в интересни времена!