Вижте още видео ревюто на геймърскят лаптоп MSI GS75 Stealth 9SF - Тест на хардуер, батерия и периферия

 

В наши дни геймърските лаптопи имат универсално приложение. Те не само се използват за игра на игри, но и за работа. Всъщност ако преди имаше отделно геймърски лаптопи, отделно мобилни работни станции и професионални лаптопи. То днес може да се каже, че тези три разновидности се обединяват в една и MSI GS66 Stealth с който ще ви запознаем в това свое видео ревю, е прекрасен пример, олицетворяващ този топ клас преносими компютри.

 

 

По тази причина при дизайна на GS66, MSI са действали практично и са се постарали машината да бъде един истински "Стелт", който е невидим за противниците. Ако не сте професионален геймър или запален фен на гейминга, по никакъв начин нямаше да предположите, че това е машина, която е създадена за игра на тежки игри.

Дизайнът е максимално изчистен и дори елегантен. Това позволява на GS66 Stealth да бъде универсално подходящ и за работен лаптоп. Мощен работен лаптоп, но за хардуера ще си поговорим след малко. Сега ще продължим с дизайна, в който преобладават отсечените линии и правилните форми. Интересен и нетипичен елемент, който ще отбележим е, че горният капак на лаптопа може да се отваря до 180 градуса. Това например е често срещано явление в бизнес класа преносими компютри, но при геймъските машини е голяма рядкост.   

Габаритите на лаптопа определено са компактни, още повече като се има предвид колко сериозен хардуер стои тук вътре в кутията. Корпуса е с размери 358мм на 248мм, което еквивалентно на размерите при предишното GS65 поколение на модела, чиято база е използвал и GS66.

Тези размери са значително по-компактни от размерите на някои от преките конкуренти на модела, като например Lenovo Legion Y740, чийто корпус е 362мм на 265мм, Asus Zephyrus S с 360мм 252мм и HP Omen X 2S - 262мм на 263мм, но пък са по-големи от тези на Razer Blade 15 чийто корпус е с габарити 355мм на 235мм.

При предишното поколение на модела - MSI GS65, коментарите на потребителите бяха негативни по отношение на здравината на корпуса и по-конкретно на това, че при натиск и опити за кривене, конструкцията поддаваше значително. Очевидно MSI са си взели бележка от тези потребителски критики и при GS66 подобни проблеми не е проявяват. Тествахме с директен натиск централно върху горния капак и върху дъното, както и с опити за усукване на конструкцията. В резултат можем да кажем, че настина всичко е направено много здраво.

В същото време не се чуваха и неприятни паразитни припуквания. Сглобката на отделните елементи е добра и те прилягат плътно един към друг. Единственият недостатък покрай заздравяването на конструкцията, който обаче едва ли ще ни откаже от покупка е, че дебелината на корпуса на лаптопа се е увеличила с 2/10 от милиметъра в сравнение с предшественика. Така дебелината на профила която измерваме тук е точно 2см. Малко е пораснало и теглото, но за това има и някои други причини, като например батерията, която ще разгледаме по-късно в ревюто ни.

 

 

GS66 тежи 2.1кг. доколкото GS65 беше 1.9кг. Още нещо което ще трябва да преглътнете в факта, че черният матиран корпус на лаптопа е като магнит за пръстови отпечатъци. По време на снимките на това видео ревю се налагаше постоянно да го почистваме. Но това не е особена болка за умиране.

От гледната точка на професионалисти, през чиито ръце са минал изтотици различни модели лаптопи за тест, можем да кажем, че най-непрактични са гланцираните корпуси, които се драскат лесно. Защото ако тези пръстови отпечатъци могат да се почистят лесно с кърпичка, то драскотините остават завинаги.

 

Констукцията е направена от метал, като се състои от повече от две основни парчета, като някои критици определят това като минус заради появата на повече пролуки, които са предпоставки за различни проблеми. Ние обаче не смятаме, че това е проблем, а по-скоро преимущество. Да речем че по някакъв начин деформирате този панел. Вместо да се налага да се сменя целият панел, може да се смени само тази част. Но дано никога не ви се налагат подобни ремонти. 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на топ лаптопа MSI GS66 Stealth. В нея ще разгледаме техническите параметри на тази сериозна машина, а те повярвайте ни са наистина впечатляващи.