Вижте още видео ревюто: MSI GS66 Stealth - Универсален лаптоп за геймъри и професионалисти

Странно е, че в ръката си можем толкова лесно да държим геймърски лаптоп с много сериозни технически параметри. Можем само да сме благодарни на постоянно развиващите се технологии, които ни позволят толкова голяма мобилност. Някои от вас вече са го разпознали, но за другите - това уважаеми дами и господа е MSI GS66 Stealth. Един универсален продукт, който съчетава в едно геймърски лаптоп, мобилна работна станция и професионален лаптоп.

MSI GS66 Stealth - Универсален лаптоп за геймъри и професионалисти |  Digital.bg

В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, разгледахме подробно дизайна на устройството, като го съпоставихме заедно с размерите му с тези на предшественика му и с някои от преките му конкуренти. Разбрахме от какви материали е направен GS66, като отбелязахме както всичките им предимства, така и недостатъците им. Но нека не ви преразказваме всичко, което вече сме показали.

 

 

За пропусналите да го гледат, директен линк към въпросното видео сме приложили над тази статия. А сега е време да продължим напред с обзора си и по конкретно с техническата част от него.

Да стартираме от дисплея, който несъмнено е един от важните и ключови компоненти, както при геймърските лаптопи, така и при мобилните работни станции. От една стана геймърите искат идеална графика, а от друга например хората които се занимават с фотобработка, също искат максимално детайлни и реалистични матрици. И за двата типа потребители, MSI са помислили в своя MSI GS66 Stealth. Той има 15.6" дисплей с IPS матрица дело на AU Optronics. Тя е със съотношение на страните 16:9 и респективно с резолюция 1920 x 1080 пиксела. Това означава, че плътността на пикселите за площ от 1" е 141 PPI.

Резултат, който гарантира достатъчно добра детайлност. Дори да гледаме дисплея от по-близко разстояние, няма да забележим очертанията на пикселите, което пък влияе положително и на умората на очите ни при продължителна работа с дисплея. MSI са заявили 300 нита яркост за дисплея си, но реално измерваме около малко по-малко, което не е особена разлика, но все пак ще го отбележим.

По-важното е да се отбележи, че разпределението на яркостта е много равномерно и така не се наблюдават ясно разграничени по-светли и по-тъмни зони по екрана. Средното разпределение е около 93%. Специално за геймърите ще отбележим и още две важни технически характеристики на този дисплей. Първата е, че времето му за реакция е само 3мс. А втората е високата честота на предсяване, която в идеални условия достига 300Hz.

 

 

Впечатленията ни от цветопредаването са добри. Дисплея има реални цветове, с добър 1000:1 контраст, широки ъгли на странично виждане и правилна калибровка. Единственият недостатък ,който ще отбележим са появата на отблясъци при работа на открито или когато има лампа около лаптопа.

От дисплея, погледа ни слиза на клавиатурата, която по нищо не подсказва, че GS66 Stealth е геймърска машина. Тя е с изчистен дизайн и има само бяла подсветка. Клавиатурата е пълноразмерна, няма Numpad нумерационен блок и това по нашето субективно мнение е удачно решение. Практиката показва, че много рядко геймъри играят с тези бутони. Те основно се използват от левичарите, макар и те са предпочитат AWSD комбинацията горе в ляво.

 

 

Всички бутони върху клавиатурата на GS66 са достатъчно големи. Дори стрелковият курсор в дясно не е сбит както при много други лаптопи. Разстояние има и между бутоните. Макар това да не е лаптоп за писане на текстове.

Тествахме клавиатурата с написването на сценария за това видео и можем да кажем, че тя е достатъчно удобна за продължително въвеждане на текст. Ходът на бутоните е хъс и са тихи. Това е нож с две остриета, защото пък повечето геймъри предпочитат бутоните с по-дълг ход и отчетен механичен шум при натиск.

 

 

Натискайки F7 бутон пък отваряте специалното Dragon Center софтуерно меню, което ви дава различни възможности за персонализация на компютъра. Но него ще разгледаме заедно с хардуера на MSI GS66 Stealth, който е доста сериозен.

Тъчпадът е с достатъчно големи размери от 140мм на 65мм. Тя е от моноблоков тип и по всяка вероятност лисата на механични бутони ще бъде забелязана от геймърите. Иначе за всякаква друга работа, този тип тъчпад е много по-практичен.

 

 

Високоговорителите са стерео и са разположени в предните странични горни части. Както и друг път сме казвали, това разположени е по-практичното, в сравнение с долното. При него, ако обичате да работите или играете с лаптопа в скута си, в такива моменти, вие запушвате отворите на говорителите с краката си. Това е саунд тест, който записахме специално за вас. Ще отбележим, че когато са усилени на максимум говорителите и дланите ни са поставени върху долната част на лаптопа се усещат леки вибрации, които могат да бъдат малко дразнещи за някои потребители.

По всичко личи, че MSI GS66 Stealth е лаптоп за който пределно има какво да се разказва и показва. Все пак е машина за няколко хиляди лева и това ни подтика да го пдложим на цяла седмица обстойни тестове. В третата последна част на видео ревюто което Digital.bg му посвети, ще ви покажем подробните ни впечатления от хардуера и батерията на устройството.