Поредният супер интересен геймърски лаптоп с който Digital.bg ще ви запознае накратко се казва MSI GS65 Stealth Thin 8RF. В тази статия, съпроводена от кратко презентационно видео, ще споделим с вас първите си впечатления и техническите параметри на тази машина.

Лаптопът се явява по-изчистена алтернатива на топ модела MSI GE73 Raider RGB 8RF и при всички случаи има дизайн който би допаднал на повече потребители, защото не е толкова накичен. Корпусът е изчистен и дори елегантен - нищо общо с да речем визията на Asus ROG Strix GL504G който ви показахме вчера. По-голямата част от повърхността е метална, като на места има и поликарбон. Всичко е черно, комбиниращо се със златно. Нестандартно и много ефектно решение от страна на MSI. Излъчването определено е премиум.

Размерите на лаптопа са много компактни. Визираме не само дебелината от едва 17.9мм и теглото от 1.88кг. Под нормата за 15.6“ геймърски лаптоп са и основните габарити - 357.7мм на 247.7мм. Когато отваряме горният капак, разбираме на какво се дължи компактното тяло. Рамка около дисплея почти няма. Тя е само 4.9мм., почти колкото на хубав смартфон. Самият дисплей също е специален – той има IPS панел с рекордните 144Hz и само 3мс време за реакция. Резолюцията не е 4K, но се оказва, че и FHD (1920x1080) е напълно достатъчно за тези 15.6“ диагонал.

 

Въпреки компактното тяло на лаптопа, вграденото му озвучение е доста силно. То се състои от 2 високоговорителя с по 2W мощност всеки. Впечатлени сме и от много изходи и приложения които откриваме по тази тънка периферия. Това са TYPE-C (USB3.1 GEN2 / DP / THUNDERBOLT™3), RJ45, цифров аудио/видео изход HDMI който поддържа 4K качество с 60Hz, MINI-DISPLAYPORT, отделни жакове за микрофон и слушалки, още 3 TYPE-A USB3.1 порта и четец на карти памет.

 

 

При хардуера на MSI GS65 Stealth Thin 8RF нещата стоят така: Централен процесор до 8th генерация Intel Core i7, до 32GB DDR4-2400 или DDR4-2666 RAM памет и видео карта Nvidia GeForce GTX 1070 с Max-Q Design и 8GB GDDR5 самостоятелна памет. Вградената памет е  M.2 SSD NVMe PCIe Gen3 или M.2 SSD Combo NVMe PCIe Gen3 / SATA. Максималният обем е 512GB.

 

 

Охлаждането се състои от цели 3 вентилатора. Така температурата на корпуса и хардуера се поддържа под средностатистическата, дори при сериозни натоварвания. Батерията на лаптоп му гарантира до 8 часа работа, което е един доста добър резултат.